"Olen küll suurest poliitikast eemal, kuid loomulikult on nukker näha IRL-i nii madalat toetusprotsenti," kommenteeris Ergma Delfile täna avaldatud erakondade reitingut, mille järgi on tema koduerakonna toetus langenud alla riigikogu valimiskünnise.

"Toetusreitingud ei näita tingimata erakonna tehtava töö hulka ja isegi mitte kvaliteeti, vaid mõõdavad eelkõige meeldimist ja siin mängivad rolli nii teod, näod, sõnumid kui ka olud," nentis Ergma.

"Ometi ei nõustu ma väitega, et toetusnumbreid ei tule üldse arvesse võtta, pikaajaline madal reiting peaks erakonna juhtkonnale siiski märku andma, et midagi tasub teha teisiti. Mida soovitada? Kindlasti ei soovita ma meeldimiseks tsirkust tegema hakata. Eelkõige on tarvis omada selgroogu, et valija tunneks ära erakonna väärtused ja teaks, mille eest IRL seisab."

ERR-i tellimusel tehtud Turu-uuringute ASi küsitluse tulemused näitavad, et Keskerakond püsib 23 protsendiga endiselt erakondade toetuspingerea tipus, Reformierakonda valiks 21 protsenti küsitletustest. Kolmandale kohale tõusnud EKRE-t toetab 14 protsenti, sotsiaaldemokraate 12, Vabaerakonda 11 protsenti ja IRLi vaid neli protsenti valijaist.