Viimase kuu aja jooksul olen tulutult võtnud ühendust kümnete korterite väljaüürijatega. Tihti on vastuseks, et ma ei sobi üürnikuks, kuna mul on laps. On ka ette tulnud selliseid kortereid, kus lemmikloomad on lubatud, aga lapsed mitte. Lapsed määrivad, sodivad ja teevad veel ei tea mida. Tähtsust ei oma isegi see, et lepingu sõlmimisel tuleb niikuinii maksta tagatisraha, kindlustamaks, et teed lahkudes korteri korda.

Oleks ma siis vaadanud kalleid kortereid värske remondiga, aga ei – vaatasin lihtsaid, teisisõnu veneaegseid kortereid, millest mõnedes tuleks juba enne sissekolimist remonti teha!

Üürihinnad on niigi laes ja nüüd esitatakse üürnikele veel selliseid nõudeid... Kallid korteriomanikud, kas tõesti vihkate lapsi nii väga, et ei ole nõus lapsevanematele kortereid üürima? Või kardate, et noor üksikema ei jaksa üüri maksta? Või ei meeldi teile lihtsalt mõne inimese nägu?

Esiteks olete hinnad lakke ajanud, teiseks on teil võimalus teha soovi korral inimese kohta taustakontroll ja kolmandaks maksab see inimene ka teie palgatud maakleri kinni, olgugi et ta ei peaks seda tegema. Arvestades kõike seda, on teiepoolne lapsevanemate diskrimineerimine küll erakordselt tobe.