Täna hommikul toimunud kommunaalameti iganädalane töökoosolekul oli üheks olulisemaks arutlusteemaks ennetusmeetmed ja tegevus jääpurikatest, lumest ja libedatest kõnniteedest tulenevate ohtude ärahoidmiseks. Tõdeti, et senine hoiatustrahvide väljastamine talvist parkimist eiravatele sõidukijuhtidele ei ole andnud piisavalt häid tulemusi ning lumekoristus on valesti parkivate autode tõttu vanalinnas oluliselt raskendatud. Kuigi viimasel nädalal on mupo patrull igal öövahetusel väljastanud keskmiselt 20 hoiatustrahvi valesti parkivatele sõidukiomanikele, ei ole see autoomanikke distsiplineerinud.

Tänavapuhastuse As Tallinna osakonna juhataja Tõnno Tiits saatis mupo patrulliosakonna juhile esildise: "Tänavapuhastuse AS-il, tulenevalt Tallinna Kommunaalametiga sõlmitud töövõtulepingust, on kohustus teostada vanalinna tänavatelt lume äravedu vastavalt kehtestatud vanalinna parkimiskorrale. Vanalinna tänavate seisundinõuete täimine on võimalik vaid juhul, kui parkivad sõidukid ei takista hooldustööde teostamist.

Palume teil tagada mittenõuetekohaselt parkivate sõidukite teisaldamine vanalinnast, et oleks võimalik teostada lumevedu ja seeläbi tagada tänavatele kehtestatud seisundinõuded."

Mupo palub kõigil vanalinnas parkivatel sõidukiomanikel olla eriti tähelepanelik ning järgida parkimisel talvist parkimiskorraldust reguleerivaid liikluskorraldusvahendeid. Vastasel juhul sõiduk teisaldatakse.

Vastavalt 7. jaanuaril kehtima hakanud talvisele parkimiskorrale võib öösiti – s.o. alates südaööst kuni kell kuueni hommikul - paaritutel kuupäevadel parkida ühes tsoonis ja paariskuupäevadel teises. Vastavad liikluskorraldusvahendid on vanalinnas paigaldatud.

Elanikud võivad talvise öise parkimiskeelu ajal vabade kohtade olemasolul tasuta parkida Väike-Rannavärava tasulises parklas.