Mida teie arvate kohutotsusest, millega teie endine erakond sai kriminaalkaristuse?

See on kahetsusväärne muidugi, igas mõttes.

Kas te peate silmas sellist kohtu otsust või seda mille eest karistus määrati?
Aga mis siis toimus? Ma arvan, et...(mõtleb pikalt) see on kindlasti erakonna suhtes kahetsusväärne, et sellised asjad üldse on, aga ma arvan, et seal on väga rangelt seda otsust mõistetud. Meil on üldse sellised kohtuasjad proportsionaalselt üle paisutatud, mis puudutab just poliitikuid ja parteisid. Eestis ei käsitleta kahjuks võrdselt neid eksimusi.

Mida te silmas peate? Mõni erakond pääseb kergemalt?
Ei ole mingit uurimist, aga ometi on näha, et asjad ei ole õiged, ma ei soovi detaile kommenteerida.

Kas peaks Keskerakonna põhikirja muutma nii, et enam ei visataks automaatselt välja inimest, kes on saanud kriminaalkaristuse? Teie ise olete ju selle põhikirja punkti n-ö ohver.
Jah, nii see on. Ega minu teadmisi ei võta ära mingid sellised karistused. Oma teadmistega ma tahaks olla abiks igal juhul erakonnale ka kaugemalt.

Ja olete praegu ka abiks?
No ikka olen jah.

Nii et see muudatus põhikirjas oleks mõistlik?
Ma ei ole sellesse päriselt süvenenud, seega mul on raske seda kommenteerida, aga nädal aega on veel kongressini. Aga ega mina ei ole täna erakonna liige ja ma ei tea seda infot palju. Ma tegelen lihtsalt naisküsimustega ja olen ilmselt nendes praegu tugevaim. Aga eks erakond peab ise otsustama, liikmed otsustavad kongressil, kuidas nad seda põhikirja punkti hääletavad.