Raepressist öeldi Delfile, et iseseisvuse taastamise päeva tähistamise kuludeks on Tallinna kultuuriväärtuste ameti eelarves ette nähtud 15 000 eurot.

Vabaduse väljakul algab kell 18 kontsert, mille avab Tallinna linnapea Edgar Savisaar. "Linnapea on reaalselt kohal ja kõneleb otse ning ei piirdu ainult paari tervituslausega," kinnitati Delfile Raepressist.

Tasuta l kontserdil astuvad Raepressi teatel üles Jassi Zahharov, Alo Kõrve, Estonian Dream Big Band Siim Aimla juhatusel ning ansambel Swingers, solistid Birgit, Liis Lemsalu, Mikk Saar, Kristjan Kasearu, Pearu Paulus ja Mart Sander.

Rahvarinde muuseum korraldab aga orienteerumismängu "Rahvarinde radadel". Kell 11 algaval retkel Tallinna vanalinnas tehakse tutvust iseseisvuse taastamise päevaga seotud huvitavate paikadega. Orienteerumisest võib osa võtta nii üksi, paarikesi kui kuni viieliikmelise meeskonnaga, vanusepiiri ei ole. Võitja ei ole mitte see, kes esimesena muuseumi tagasi jõuab – eeskätt loevad nutikus, teadmised jm.

Keskpäeval võetakse aga muuseumis Leho Laaseri lõõtspilli saatel üles hoogne ühislaul. Lauldakse nii vanu ja tuttavaid viise kui ka uusi ja seni veel avastamata laule. Laulusõnad saab kohapealt. Nende ühiste laulude saatel meenutatakse 24 aasta tagust pöördelist augustipäeva ning mõeldakse ka tänasest ja homsest.

Kiirviktoriinil "Olid alles ajad" saavad aga kõik soovijad proovile panna oma mälu ja teadmised Eesti taasiseseisvumise sündmustest. Osavamatele vastajatele on auhinnad.

Tallinna raekojas saab aga Eesti jaoks enneolematult suurejoonelist kunstinäitust soodushinnaga imetleda – sel päeval maksab sissepääs vaid kuus eurot (tavahind 14 eurot). Oktoobrikuu alguseni kestval näitusel "Kunst valitseb" on eksponeeritud maailmakuulsate meistrite originaalteosed 15.–17. sajandist, enam kui 80 suurteost. Esindatud on Peter Paul Rubens, Pieter ja Jan Brueghel, Lucas Cranach, Albrecht Dürer, David Teniers, Jakob van Hulsdonck, Jacob Savery, Jan Massys jpt. Teosed pärinevad erakollektsioonidest üle maailma. Näitus on avatud kella 9.30–17.30, viimane sissepääs kell 17.

Nõmmel Vabaduse pargis annab tasuta kontserdi Tanel Padar & The Sun akustilise kavaga "Veidi valjem kui vaikus", kontsert algab kell 17.

Teletorni juures näidislahing, relvad ja tehnika ning Kukerpillid

Pirita linnaosas korraldatakse toonaste sündmuste ühe tulipunkti – Teletorni – juures traditsiooniliselt taasiseseisvumise perepäev. Mitmesugust tasuta harivat tegevust jagub nii suurtele kui ka väikestele kella 11–19.

1991. aasta augustis tegid Nõukogude dessantväelased katse torni hõivata. Tänu teletorni kaitsma asunud rahvamassile ja neljale sidekeskust valvanud mehe vaprusele õnnestus raadiolevi ja side välismaailmaga säilitada. Selle ajaloolise sündmuse meenutamiseks korraldab Kaitseliidu Tallinna malev kell 13.45 Teletorni õuel näidislahingu.

Kell 13 ja 14.30 esineb Kaitseliidu Tallinna maleva orkester. Külastajad saavad osa võtta mitmesugustest õpi- ja töötubadest, näiteks õpetatakse üleelamise õpitoas, kuidas rasketes tingimustes hakkama saada ja oma loovus tööle panna, Naiskodukaitse ja Kodutütred õpetavad meisterdamisnippe. Esitletakse relvi ja tehnikat. Saab täpsuslaskmist proovida ning ehtsaid lahingusituatsioone imiteeriva taktikalise sõjamänguga Airsoft tutvust teha.

Lasteabi nõuandetelefon ja häirekeskus õpetavad turvalist elukeskkonda looma ja hoidma. Näha saab päästjate varustust ja päästeautot, võimalik on proovida tulekustuti kasutamist ja tutvuda veeohutust tagava varustusega, saada uusi teadmisi pommiohtudest, osaleda võistlustel ja mängudes. Eesti Punane Risti töötoas õpetatakse abivajajale esmaabi andma.

Perepäeva lõpetab kell 18 algava lustaka kontserdiga ansambel Kukerpillid.

Ühtlasi pakutakse 20. augustil ainulaadset võimalust kasutada lifti asemel treppi (teha läbi Trepikõnd) ning nautida Teletorni täies pikkuses. Teletorni 870 trepiastet on võrdne 65-korruselise maja kõrgusega. Pilet kaheksa eurot, sooduspilet viis eurot, treppidele pääseb alates 10. eluaastast. Trepikõnni ajad: kell 12, 13, 14, 15, 16 ja 17.

Haabersti sotsiaalkeskuses esineb 19. augustil kell 14 taasiseseisvumispäeva teemal majandusteadlane, ajakirjanik, publitsist ja poliitik Tiit Made, kes kuulub 20. Augusti Klubisse.

Lasnamäel tähistatakse iseseisvuse taastamise päeva 19. augustil kell 18 tasuta kontserdiga kultuurikeskuses Lindakivi, üles astuvad laulja Erich Krieger ja kultuurikeskuse tantsukollektiiv.