Pentagonile valmistab kasvavat muret toimetulek hübriidsõjaga, kombinatsioon salajasest üle piiri imbumisest, kohalikest abijõududest ja rahvusvahelisest propagandast, mida Venemaa kasutas Krimmi okupeerimiseks ja Ida-Ukraina destabiliseerimiseks, vahendab Washington Post.

„Me peame selliste asjadega paremini toime tulema. Meie jaoks on see keeruline ja vastased teavad seda. Nad üritavad voodri vahele pugeda ja meid segadusse ajada, aeglustada,“ ütles Mac Thornberry, USA kongressi esindajatekoja relvateenistuste komitee esimees.

NATO kindral Philip M. Breedlove, USA Euroopas asuvate väeüksuste juht, ütles et NATO ja USA erioperatsioonide üksused tegutsevad juba märkimisväärse venekeelse elanikkonnaga riikides nagu Eesti ja Läti, et aidata neil võimalikku hiilivat sõjategevust ennetada.

„Meil on rühmad, valdavalt eriüksustes, mis aitavad koostööna nende riikidega neil selliseid võimekusi mõista ja hübriidsõjaga seotud nähtustega tegeleda.“ ütles Breedlove.

„Hübriidsõda on üks osa meie kohanemiseesmärkidest ja Venemaad ümbritsevate riikide jaoks väga oluline eesmärk, et vältida seda, mis juhtus Krimmis,“ sõnas kaitseminister Ashton Carter.