Näitleja Ain Lutsepp jäi erakonnaga liitumist kommenteerides napisõnaliseks ning ütles, et konkreetsetest plaanidest on veel vara rääkida.

"Erakond jättis sümpaatse mulje oma avatuse ja suhtumisega asjadesse. Nende välja käidud ideed on minu poolt igati aktsepteeritavad," sõnas Lutsepp Delfile.

Erakonna esimehe Andres Herkeli sõnul ootab vabaerakond kaasa lööma kõiki ärksaid inimesi, kes soovivad muutusi Eesti poliitilises kultuuris.

"Kuna erakonna moodustamine on Eestis küllalt keeruline, siis oleme valmis olema sõiduvahendiks ka neile mõttekaaslastele ja vabaühenduste liikmetele, kes tahavad end valimistel proovile panna, kuid ei soovi mingil põhjusel erakonnaga liituda. Rahvakogu ja mitmed muud avalikud algatused on osutanud vajadusele muuta nii senist poliitikategemist kui ka ühiskonda laiemalt. Meie võtsime oma ülesandeks luua Eesti ebamõistlikult piirava erakonnaõiguse juures selleks võimalus,“ ütles Herkel.

Juhatuse liige Külliki Kübarsepp toonitas, et vabaerakonna näol on tegemist pidevalt areneva organisatsiooniga."Vabaerakond on avatud ideedele ning uutele võimalustele arendada organisatsiooni selliselt, et iga liige oleks kaasatud. Senine tegevus on näidanud, et altpoolt tehtud algatused on võimalikud. Vaja on selleks leida õiged praktikad ja neid edasi arendada," nentis Kübarsepp.

Kübarsepa sõnul on käimas ka piirkonnaorganisatsioonide moodustamine, täna toimub see Tartus ning neljapäeval Raplas. Juba on asutatud Viljandi piirkond.

Eesti Vabaerakond loodi 20. septembril, kui vabaerakonna asutav koosolek võttis vastu erakonna põhikirja ja programmi, kinnitas erakonna sümboolika ja valis esimehe ja juhatuse. Erakonna esimees on Andres Herkel ja aseesimees Jaanus Ojangu, juhatusse kuuluvad Külliki Kübarsepp, Kristo Krumm, Kalle Pilt, Jüri Saar, Aimar Altosaar, Jevgeni Krištafovitš, Märt Meesak, Emil Rutiku ja Lii Ramjalg.