ÜRO peasekretäril on kavas kohtumised Vabariigi Presidendi Toomas Hendrik Ilvese, Riigikogu esimehe Ene Ergma, peaminister Andrus Ansipi ja välisminister Urmas Paetiga, teatas välisministeerium.

Kohtumistel kõneldakse rahvusvahelistest julgeolekuprobleemidest, ÜRO rollist kriiside lahendamisel Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas, külmutatud konfliktidega seonduvast ning võimalustest Afganistani toetada. Samuti arutatakse konfliktijärgse rahutagamisega seotud küsimusi ning võitlemist karistamatusega, kaasaarvatud Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) rolli. Räägitakse ÜRO tegevusest arengukoostöö vallas ning aastatuhande arengueesmärkidega seonduvast. Samuti tuleb arutlusele küberjulgeoleku temaatika, internetivalitsemise ja –vabadusega seonduv ning Eesti e-kogemus laiemalt. Räägitakse Eesti tegevustest ÜROs, sealhulgas ÜRO inimõiguste nõukogu liikmena inimõiguste ja vabaduste eest seismisel.

RO peasekretär ja välisminister Urmas Paet esinevad välisministeeriumis sõnavõttudega ning vastavad huviliste küsimustele.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon külastab ka Tallinna Tehnikaülikoolis toimuvat Baltimaade suurimat robotivõistlust Robotex 2013, kus ta peab kõne. Veel tutvuvad ÜRO peasekretär Ban Ki-moon ja proua Ban Soon-taek Tallinna vanalinnaga.