Delfi edumaa lähimate konkurentide ees on olnud juba mõnda aega stabiilselt enam kui 100 000 brauserit nädalas, kuid möödunud nädalad tõid konkurentide ridadesse elevust. Selle põhjuseks oli 38.-40. nädalal avaldatud ning seejärel eemaldatud Emor TNS Metrix+ nädala statistika, mille alusel toimunuks Eesti internetimaastikul justkui ebaharilik tõus kasutajanumbrites ja liidrite vahetus.

Emor tunnistas tänases pressiteates oma viga ning eemaldas anomaaliad andmetest. Viimaste nädalate tulemused näitavad, et Delfi on endiselt lugejate hulgas populaarseim portaal, mida eelmisel nädalal külastati enam kui 1,115 miljonist brauserist. See tähistab ühtlasi ka Delfi ajaloo kasutajarekordit. Delfi külastatavus on suurim nii arvutites kui ka mobiilsetes seadmetes.

Emori teatel avaldas möödunud nädalate tulemusi mõjutanud iOS 7 identifitseerijate ebastabiilsusest põhjustatud mõõtmisnihe enim mõju Postimehe keskkondadele ning puudutas lisaks ka Õhtulehte, Neti.ee ja teisi keskkondi, näidates nende keskkondade külastatavust tegelikust tunduvalt suuremana. Delfi keskkondi mõõtmisnihe ei puudutanud ning kõnealustel nädalatel avaldatud andmed Delfi.ee kasutatavuse kohta olid tõesed.

"Delfi keskkondade külastatavuse kasvu taga on Delfi ja Eesti Päevalehe ühise toimetuse ning Eesti Ekspressi ja Maalehe tubli töö eripalgelise ja kvaliteetse sisu tootmisel, samuti mitmed eriprojektid ning suured sammud üha mitmekesisema liikuva pildi pakkumise suunas," sõnas kasvu kommenteerides Delfi tegevjuht Mari-Liis Rüütsalu.

Rüütsalu kinnitas, et Delfi on jätkamas uute suundade arendamisega ning uute toodete turuletoomisega ja soovib üha tugevamalt kanda kinnitada liikuva pildi edastamise osas. "Lähiajal on meil plaanis tuua lugejateni nii mõnedki uued projektid ja lahendused, loodame neile sooja vastuvõttu," kergitas Rüütsalu saladuseloori ka Delfi edasistelt plaanidelt.