"Eks vaenlasi ole sellel tootel palju. Tubakatootjad esiteks, aga taibukamad nendest olla hakanud panustama e-sigareti värgi arendusse - saavad aru, mis on tulevik.

Okei, me ei tea, mis võivad olla e-sigareti pikaajalise tarbimise tagajärjed, aga tänaseks on teada, et kui e-sigareti vedelik koosneb kümnekonnast erinevast kemikaalist, siis sigaretisuitsus on ohtlikke kemikaale mitu tuhat! Isegi kui mõne aja pärast selgub, et mingi e-suitsu vedeliku komponent tekitab mingeid tervisekahjustusi, ei ole see võrreldav selle ravivajadusega, mis tekib tavasigareti suitsetamise tagajärjel. Suur osa pappi kaob lihtsalt ära. Sellest johtuvalt juhib e-suitsu vastast võitlust Eestis ka ravimiamet.

Kolmandaks: riigid, kes jäävad olulisest maksutulust ilma. Kui tubakaaktsiisi kogumisel deklareeritakse, et see on suitsetamisest tulenevate kahjude kompenseerimiseks, siis see jutt on paras bullshit. Eks see kogutud raha ikka muude eelarveaukude täitmiseks läheb ning sellest loogikast johtuvalt ei rõõmusta ka valitsuste maksukogujaid see, et osa tänaseid suitsetajaid on valinud tervislikuma alternatiivi.

No ja lõpuks need, kes erinevatel põhjustel suitsetamist vihkavad - tavasuitsu puhul on nende argumendid täiesti aktsepteeritavad: suitsetaja mürgitab teisi, haiseb, reostab, tema peab oma maksurahast suitsetaja tervisekahjusid kinni maksma jne. E-suitsu puhul see nagu suures osas tõele ei vasta, aga kaagutada tahaks ikka," nendib üks lugeja.

"Farmaatsia poolt pakutud "ravimid" (plaastrid, nätsud jms) on uuringutes korduvalt oma ebaefektiivsust demonstreerinud - 12 kuu jooksul hakkab keskmiselt 90% katsealustest uuesti sigarette suitsetama. Paar tuttavat on e-sigareti abil oma pahest ja ka e-sigaretist endast lahti saanud ja seda mõne kuu jooksul. Kui see "pastaka imemine" seda inimestel tõesti teha aitab, milleks siis see kaagutamine meedias? Või on tõesti kogu palagani taga teatud ringkondade saamata jäänud raha?" kõlab teine sarnane sõnavõtt.

"Ise ei suitseta, mitmed tuttavad küll. Lõhn on meeldivam ja ei teki laga (tuhka ja konisid)," ütleb kommenteerija.

"Suitsetasin üle 20 aasta ja ei aidanud maha jätta ei plaastrid, nätsud ega nõelravi. Nüüd olen ligi pool aastat e-sigareti peal, kuigi proovitud sai ilma igasuguse tagamõtteta. Kadunud on igapäevane köha, hingata on kerge, tunnen lõhnasid, millistest varem aimugi polnud, toidul on hoopis parem maitse, riided ei haise, pruunid näpud ja kollased hambad on minevik. Kui varem kulus kuus sigarettidele julgelt üle 100€, siis nüüd saan paarikümne euroga läbi, kusjuures annaks veel kokku hoida, kui hakata ise vedelikke miksima.

Kokkuvõtteks võin öelda, et igati rahul, kui mitte öelda õnnelik, sest alustasin 18mg kangusega vedelikuga, nüüd tõmban poole lahjemat ja kunagi jõuan ka nikotiinivabani ehk täieliku lõpetamiseni. Julget pealehakkamist kõigile tubakasõltlastele! Ahjaa, Eesti poodidest ei tasu stardikomplekte mingil juhul osta, kui just raha peale vihane ei ole," teab üks kasutaja rääkida.

"Ise kasutan kolmandat kuud. Rahul. Enesetunne parem, kops puhtam. Köha kadunud, hais kadunud. Lapsed-naised rahul. Rahakott rahul. Järgmise sammuna üritan ka sellest loobuda. Minu arvates asjalik ja vajalik vaheetapp teel suitsetajast mittesuitsetajaks. Soovitan kõigile kahtlejatele. Üks tuttav naisterahvas, kes proovis, hakkas sellest oksendama, mis oli negatiivne. Selle peale jättis aga suitsetamise ka päriselt maha - seega kokkuvõtes ikkagi positiivne!" arvab teine.