Liivat kirjutas oma blogis, et 2009. aastal, kui Keskerakond kutsus Rahvaliitu ühinemisläbirääkimistele, küsis ta Rahvaliidu tollase aseesimehena Edgar Savisaarelt, milline on Keskerakonna ja Vene Föderatsiooni võimupartei Ühtne Venemaa 2004. aastal sõlmitud koostöölepingu sisu ning sõlmimise põhjused.

"Vastuseid ma loomulikult ei saanud. Koostöölepingule Ühtse Venemaaga on aga alla kirjutanud Reformierakonda astuda sooviv Ain Seppik, mistõttu võiks Reformierakonna juhatus enne Seppiku erakonna liikmeks arvamist temalt lepingu sõlmimise asjaolude ja täitmise kohta aru pärida," kirjutas Liivat.

Niisiis võiks riigikogu Keskerakonna fraktsiooni endine aseesimees Ain Seppik Liivati arvates selgitada, millised on tema Ühtse Venemaa tollase välissekretäri Valeri Gussevi ja riigiduuma fraktsiooni esimese aseesimehe Valeri Bogomoloviga allkirjastatud lepingu tegelikud tagamaad.

11. detsembril 2004 kirjutasid Keskerakonna poolt Ain Seppik ja Mailis Reps alla koostööleppele idanaabri võimupartei Ühtse Venemaaga. Ametlikult koostööprotokolli nime kandva dokumendi kohaselt viivad pooled läbi konsultatsioone ja vahetavad informatsiooni aktuaalsetes küsimustes Eesti ja Venemaa suhetes ning laiemas rahvusvahelises kontekstis, tutvustavad üksteisele oma kogemusi erakonna ülesehitamises, organisatoorses töös, kontrolli  ja revisjonide korraldamises, koolituses ja ümberõppes, kirjastustegevuses, osalemises seadusandliku ja täitevvõimu organites, noorte poliitiliste ühenduste koostöös, rahvusvahelistes suhetes ja teistes vastastikust huvi pakkuvates valdkondades.