Piraadipartei saavutusi tunnustas Techcrunch "globaalsete kodanike" kategoorias koos digidiplomaatia guru Alec Rossiga.

Techcrunch tunnustab Saksamaa Piraadipartei poolt juurutatud igapäevaselt toimivaid otsedemokraatia vahendeid. Eri kujudel on need tänaseks kasutusel piraadiparteides üle kogu Euroopa.

Saksa piraatidele kuulsust toonud "valgtagasiside" (liquid feedback) keskkond on ettepanekute sõnastamise ja hääletamise süsteem, mida kasutatakse lihtliikmete kaasamiseks. Süsteemi eripäraks on ettepanekutele antud häälte valguvus, mis tuleneb esindus- ja otsedemokraatlike printsiipide ühendamisest ja mille eesmärk on võimalikult optimaalne kaasamine. Usaldus süsteemi vastu tagatakse kõigi hääletuste avalikustamisega, hääletamise salajasuse puudumine kompenseeritakse aga pseudonüümide kasutamisega.

Piraadiparteide globaalne mõõde, radikaalne läbipaistvus ja arvutiilmas avatud lähtekoodi kasutamine tekitavad sünergia, milles iga kohaliku piraadipartei edukas vahend võetakse kasutusele teiste piraadiparteide poolt. Viidatud vastastikku võimendavat plahvatuslikku arengut peabki silmas Techcrunch, kui ütleb, et piraadipartei on globaalselt oma haaret laiendamas.

"See on kõigile teada, et president Ilves on tunnustatud 'arvutinohik' ja infovabaduse eestvõitleja. Tulevikku vaadates on märkimisväärne hoopis oma võimalusi alles avastava Piraadipartei sattumine sellesse nimekirja," arvas Eesti Piraadipartei juhatuse liige Märt Põder. "Nüüdseks juba nelja liidumaa Maapäevas esindatud Saksamaa piraate iseloomustab kompromissitu lihtliikmete kaasamine poliitilistesse otsustesse ja nad on raputanud Saksamaa avalikkust oma radikaalse arusaamaga läbipaistvast poliitikast."

"Saksa piraatide ja üldse piraatide fenomen on lihtsate ja käepäraste tarkvaravahendite kasutamine suurejooneliste eesmärkide elluviimiseks. Piraadid on hea näide sellest, kuidas vaba tarkvara annab aktiivsele tavakodanikule võimaluse lükata käima uutlaadi poliitilisi protsesse," lisab piraat ja Euroopa Vaba Tarkvara Fondi ühinglane Heiki Ojasild.

Eesti Piraadipartei on 2009. aastal Rootsi Piraadipartei eeskujul loodud poliitiline algatus, mis koondab inimesi, kes soovivad luua soodsat pinnast tõeliselt vabale, demokraatlikule ning kultuursele infoühiskonnale. Eesti Piraadiparteil on hetkel 39 registreeritud liiget.