Oma väljaastumisest teatasid näiteks Ingi Mihkelsoo, kes oli Tartu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni nõunik aastatel 2007-2009 ja Tartu Noorte Reformiklubi esimees aastatel 2007-2009 ning tema abikaasa Ilmar Mihkelsoo.

Reformierakonna asutajaliige Olev Vaher kaalub samuti tõsiselt lahkumist ning oma lahkumisavalduse esitas ka asutajaliige Pärtel Piirimäe.

Ingi Mihkelsoo Meikaris ei kahelnud. "Olles olnud aastaid erakonna tegemistega väga lähedaselt seotud, ei ole minule kordagi tekkinud kahtlust Silveri väidete tõepärasuses. Sundides jõuvõtetega lahkuma erakonna "viimase liberaali", otsustas juhtivseltskond loobuda täielikult sõnavabaduse, avatud diskussiooni ning teiste liberaalsete printsiipide järgimisest. Põhimõttelagedast erakonnast välja astumine oli minu jaoks vältimatu samm," selgitas Ingi Mihkelsoo oma otsust.

Tema ja ta abikaasa Ilmar Mihkelsoo tegid oma väljaastumisotsuse Facebookis avalikult teatavaks. "Tänase juhatuse otsuse taustal esitasin avalduse enda erakonnast väljaarvamiseks," kirjutas Ilmar Mihkelsoo. Äriregistri andmetel on mõlemad Reformierakonnast juba lahkunud.

Reformierakonnast on välja astunud ka selle asutajaliige Pärtel Piirimäe, kes põhjendas seda Facebookis järgmiselt. "Olen Reformierakonnas olnud kauem kui Kristen Michal või Andrus Ansip, astudes juba 1990. a selle eelkäija Eesti Liberaaldemokraatliku Partei liikmeks. Seetõttu lükkasin otsuse tegemist pikka aega edasi, lootes, et Silver Meikar ja tema mõttekaaslased suudavad liberaalseid ja demokraatlikke väärtusi erakonnas kaitsta ja edendada. Pärast tänaseid sündmusi selline lootus kadus, mistõttu olin sunnitud kirjutama alljärgneva avalduse," kirjutas Piirimäe.

Lp. peasekretär ja Tartu piirkonna juhatus,

Käesolevaga palun end Reformierakonna liikmeskonnast välja arvata. Lahkumise põhjuseks on usu kadumine sellesse, et erakond suudab ausa ja avatud sisediskussiooni ning enesepuhastumise kaudu nii erakonnasisest kui laiemalt kogu Eesti poliitilist kultuuri paremaks muuta.

Tõsiselt kaalub Reformierakonnast lahkumist ka erakonna asutajaliige Olev Vaher. Ta nimetas Meikari väljaviskamist väga valeks otsuseks, nagu olid valed ka eelnevad otsused sellel aastal seoses võltsimisvastase kaubandusleppe ACTA, Paul Krugmani ühe blogipostituse tekitatud sõnasõja ja nüüd Silvergate'i asjus.

"Aga ilmselt on uus Silver juba valmis?" oletas Vaher.

Meikari toetuseks erakonnast lahkumisest on eksorava Facebooki lehel samuti mitmed erakonna liikmed teada andnud.

"Olen juba mõnda aega tundnud, et miski pole õige. Tänane Silver Meikar'i väljaviskamine erakonnast oli minu jaoks viimane piisk karikasse. Otsustasin erakonnast välja astuda. Sellist vassimist, mis viimasel ajal on toimund ma ei salli. Pluss erakond oleks saanud, ma arvan, rohkem toetust, kui oleks probleemiga aktiivselt tegelenud ja viga tunnistanud. Pole ju mõtet endale valetada ja öelda, et kõik on korras - pole ju! No igatahes, Adieu!," kirjutab üks Meikari poolehoidjatest.

Erakonnast välja astumine on võimalik ära teha iseseisvalt ID-kaardi abil. Peale Meikari välja viskamist vähenes täna kella 20.45 seisuga Reformierakonna liikmete arv 21 võrra võrreldes kell 13.36 seisuga. 

Meikar visati täna Reformierakonnast välja, sest reformierakondlaste hinnangul mustas ta erakonda Reformierakonna musta rahastamise üles tunnistamisega. Meikar tunnistas maikuus, et on annetanud Reformierakonnale suure hulga raha, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei teadnud. Raha andis talle Meikari sõnul sularahas praegune riigikogu liige Kalev Lillo ja seda korraldas praegune justiitsminister Kristen Michal.