Kontrolliti 30 kütusekäitlejat (sh tanklaid). Dokumentidega seotud rikkumisi ja mittevastavat kütust avastati neljal juhul. Erinevaid tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti kokku 17 korral, rikkumisi leiti 13 juhul.

Veebruaris leiti 1 468 707 salasigaretti ja 9187 liitrit kütust. Salaalkoholi leiti absoluutarvestuses 609,6 liitrit. Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 229. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati 6835 ühikut. Narkootilisi aineid leiti 36,4 grammi.

1. veebruaril leidsid tollitöötajad Tallinnas ühe mehe sõidukist ja talle kuuluvast laoboksist Tallinna Keskturul kokku 229 400 Vene maksumärkidega ja ka ilma maksumärkideta sigaretti. Isikut on varemgi salasigarettide käitlemise eest karistatud. MTA uurimisosakond alustas kriminaalmenetluse.

Samal päeval saabus Tallinna lennujaama Moskvast läbi Stockholmi tulnud lennukiga mees, kes pärast tollikontrolli pidi oma pagasist loovutama 30 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Maanteekontrolli ajal Tallinna-Narva maanteel Ida-Viru maakonnas avastasid tollitöötajad 10. veebruaril peatatud kaubikust 1000-liitrise mahuti, milles oli 800 liitrit diislikütuse lõhnalist vedelikku. Kohale kutsuti PPA ametnikud.

Narva tollipunktis avastati 16. veebruari päeval liinibussis olnud reisija kohvrist ja spordikotist kokku 20 560 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Juhtumit asus menetlema MTA uurimisosakond.

Samal päeval proovis Venemaalt Narva suunas üle piiri sõita auto, mille pagasiruumi põrandakatte alla oli peidetud 31 200 Vene maksumärkidega sigaretti.

17. veebruari hommikul tegid tolli- ja politseiametnikud ühise reidi Jõhvi turule. Narvast ja Sillamäelt pärit turumüüjatelt leiti 264 jaemüügi pakendit Venemaalt pärit ravimeid, 900 Vene maksumärkidega sigaretti ja 0,8 liitrit absoluutalkoholi.

19. veebruari hommikul peeti Luhamaal kinni sõiduauto, mille juht ei deklareerinud algul keelatud kaupa. Ometi leidsid tollitöötajad tagumise põrkeraua ja poolraamide seest 7320 Vene maksumärkidega sigaretti.

Tallinnas 20. veebruaril toimunud kontrolli käigus leidsid tolliametnikud mehe sõidukist ja tema renditud garaažiboksist 438 800 Valgevene ja Vene maksumärkidega sigaretti ning 25 kanistris ligi 600 liitrit alkoholilõhnalist vedelikku. Uurimise käigus selgus, et tegemist oli denatureeritud alkoholiga, mis oli mõeldud inimestele müügiks. Asja menetleb MTA uurimisosakond.

21. veebruari öösel saabus Venemaalt Koidula tollipunkti auto, mille täiendaval kontrollimisel avastati ühe mehe üleriiete taskutest 90 000 dollarit sularaha. Kodanik ei esitanud raha päritolu kohta mingeid tõendavaid dokumente, kinnitades, et see on isa maja müügist saadud raha.

24. veebruari ennelõunal saabus Narva juhuveo buss, mille röntgenis läbivalgustamine näitas, et parema esiratta koopasse oli bussijuht peitnud 44 600 Vene maksumärkidega sigaretti.

24. veebruari hilisõhtul jõudis Venemaalt Koidula tollipunkti haagisega veoauto, mille juht oli peitnud auto kabiinis erinevatesse panipaikadesse ja magamiskoha madratsisse ning haagise nelja rehvi kokku 92 360 sigaretti.

Itella SmartPOSTi laos Harjumaal Rae vallas kontrolliti 27. veebruari keskpäeval ühte Narvast lähetatud SmartPOSTi saadetist ja leiti 37 400 Venemaa maksumärkidega sigaretti.