Samalaadseid kirju ei saanud mitte ainult Lenk üksi, vaid kõik 101 rahvasaadikut. Kõikidel kirjadel oli üks teema -  ACTA ehk siis nn. võltsimisvastane kaubandusleping. Kirjade autoreiks olid nii teadlasi, õpetajaid aga ka kooliõpilasi.

"Nende palve, mida võib vabalt valijate nõudmiseks nimetada, on lihtne ja otsekohene: lugupeetud rahvaesindajad, päästke internet ja hoidke meid ACTAst! Rahvas vajab teie abi," kirjeldas Lenk. 

"Meenutades pikki tööaastaid riigikogus, ei meenu mulle teist nii jõulist valijate poolset surveavaldust saadikuile, kui praegune. On olnud küll põllumeeste või meedikute huvigruppide pöördumisi konkreetse komisjoni või fraktsiooni poole, kuid lausrünnakut kõigi saadikute suunas ja kõigi valijagruppide poolt üheaegselt, mulle ei meenu. Kirja autorid ei tõmba joont valitsuskoalitsiooni või opositsiooni vahel. Tähelepanuväärne on fakt, et abiotsijad ei kuulu ühtegi konkreetsesse avalikku huvigruppi. Pigem moodustavad nad ühiskonna minimudeli kõikide sotsiaalsete gruppide esindajaist. Neid ühendab vaid üks: kõik nad kasutavad aktiivselt interneti teenuseid," selgitas Lenk Delfile. 

Lengi sõnul on Eestis tekkinud enneolematu protestiliikumine, mis on nii maailmavaate kui parteilise ühtekuuluvuse ülene. "Kui nii üksmeelsed suudetakse olla ACTA küsimuses, siis võib loota ja valitsusel tasub karta, et sama ühtseks saadakse varsti ka sotsiaalsete probleemide lahendamise tarvis. Müüt eestlaste eraldi hoidumise kombest ja vaid köögis elu kitsaskohtade kirumise kirest, hakkab lagunema. Kui häda käes, võivad nad kõvasti kokku hoida. Jüriöö ülestõus ja laulev revolutsioon on ehk ajaloost tuntumad näited. Nüüd paistab, et ACTA vastane protsessioon Facebookis ja Twitteris, eelseisvad demonstratsioonid Tallinna ning Tartu tänavail, rajavad ka endale teed ajalukku," näeb Lenk põhjust rõõmustamiseks, et silmapiirile on kerkimas lootus sotsiaalmeedia võimekusest eestlased lõplikult ühendada.

"Ehk näeme juba lähemas tulevikus võimsaid protestiliikumisi hirmsate hinnatõusude ja riigis leviva korruptsiooni vastu."