Esmaspäeval kogunenud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) laiendatud juhatuse koosolekul otsustas juhatus, et elamislubade skandaaliga seotud riigikogu liige Siim Kabrits peab end parlamendist taandama, vahendab BNS.

Piirkonna juhatuse esimees Alar Karu ütles BNS-ile, et piirkonna juhatus mõistis elamislubade skandaaliga seonduva hukka. „Samuti otsustati, et Siim Kabrits võtaks poliitilise vastutuse ja taandaks end riigikogust,“ sõnas ta.

Kabrits tegi Karu sõnul ise ettepaneku tulla skandaali ja ma osa selles Viljandimaa piirkonda selgitama. Järva- ja Viljandimaa piirkonnas kandideerides pääses Kabrits 980 häälega asendusliikmena riigikokku.

Kabritsa osalust elamislubade äris arutab ka IRL-i aukohus.

Elamislubade teema tõusis teravalt päevakorda eelmise nädala kolmapäeval, kui ETV saade Pealtnägija avaldas, et IRL-i kuuluvad poliitikud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach hangivad oma ettevõtete kaudu Vene uusrikastele Eesti elamislube.

Elamislubade-skandaali sattunud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach lahkusid IRL-ist. Samuti lahkus Raudne riigikogu liikme kohalt, erakonna eestseisusest ja Tallinna piirkonna juhatusest. Stelmach lahkus Tallinna linnavolikogust, erakonna volikogust ja Eesti Raudtee nõukogust.