Saudi Araabia kõrgeima usunõukogu Majlis al-Ifta' al-A'ala akadeemikud väitsid, et reeglite lõdvendamine viib vältimatult olukorrani, kus enam ei ole neitsisid, vahendab Daily Telegraph.

Akadeemikud, kes töötasid koos konservatiivse Kuningas Fahdi ülikooli endise professori Kamal Subhiga, jõudsid sellistele järeldustele raportis riigi seadusandlikule kogule šuuranõukogule.

Raportis hoiatati, et naiste autorooli lubamine paneb vohama prostitutsiooni, pornograafia, homoseksualismi ja abielulahutused.

Väideti, et kümme aastat pärast keelu kaotamist ei oleks Saudi Araabias enam ühtki neitsit.

Teistes moslemiriikides, kus naistel lubatakse autot juhtida, olevat moraalset allakäiku juba näha.

Professor Subhi kirjeldas, kuidas ta istus kohvikus ühes teises Araabia riigis, kus „kõik naised vahtisid teda“. „Üks tegi žesti, mis väljendas selgelt, et ta on saadaval,“ ütles Subhi. „See on see, mis juhtub, kui naistel lubatakse autot juhtida.“

Autoroolist tabatud naisi ootab Saudi Araabias ihunuhtlus. Näiteks septembris tabati Jeddahis autot juhtimas 34-aastane Shaima Jastaniya, kellele määrati selle eest kümme piitsahoopi.

Praegu arutab Saudi Araabia valitsus ettepanekut, millega keelataks naistel, kes juba niigi peavad suurema osa kehast kinni katma, isegi oma silmade näitamine, kui neid peetakse liiga ahvatlevaks.