Seoses dalai-laama visiidiga Eestisse on peaministri visiidi teine sihtriik Hongkongi asemel Singapur, teavitas Eesti Kaubandus-Tööstuskoda oma liikmeid.

Peaministri visiit Vietnami ja Singapuri toimub 2.-9. november 2011.

Ka põllumajandusminister pidi Hiina visiidist loobuma

Augustis Eestit külastanud dalai-laama mitteametlikud kohtumised nii mõnegi Eesti poliitikuga on pannud Hiina võimud Eesti suhtes karistusmeetmeid rakendama. Septembri alguses tühistati juba varem kokku lepitud põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi ametlik Hiina visiit.

Seeder rääkis Delfile, et Hiina visiit oli ministeeriumil planeeritud juba tükk aega ja algselt pidi üldsegi toimuma möödunud aastal Expo raames, kuid lükkus kiirete aegade tõttu edasi.

Seedri sõnul oli kõik kokku lepitud ja kooskõlastatud, kuid siis sai ministeerium e teate, et poliitilisel tasemel kohtumised seoses intsidendiga augusti keskel Tallinnas jäetakse ära ja minister ei ole teretulnud. Minister nimetas Hiina otsust vastureaktsiooniks dalai-laama külaskäigule.

Välisminister Urmas Paet on kinnitanud "Aktuaalsele kaamerale", et augustis Tallinnas toimunud poliitikute kõrgetasemelised kohtumised dalai-laamaga on Eesti ja Hiina kahepoolseid suhteid negatiivselt mõjutanud.

Teiste seas kohtus Tiibeti vaimne liider dalai-laama Tenzin Gyatso president Toomas Hendrik Ilvese ja kaitseminister Mart Laariga, kes asendas tol ajal puhkusel viibinud peaminister Andrus Ansipit.