Chambersi jõuk lõi keeruka võrgustiku, mille abil kasseeriti Tema Majesteedi maksu ja tolliametilt sisse enam kui 3000 maksutagastust, enamasti fiktiivseid isikuid kasutades, kirjutab Daily Mail.

Pettuseskeem lasi kelmidel miljonärielu elada. Chambers koolitas kaht oma neljast lapsest erakoolides.

Neljapäeval pandi aga 37-aastane Chambers ja veel viis inimest kokku 33 aastaks trellide taha.

Nii Chambers kui ka tema 36-aastane ukrainlasest abikaasa Juri Homitš omandasid Londoni South Banki ülikoolis rahanduse ja raamatupidamise alased kraadid, enne kui pöördusid kuritegelikule teele.

Petuskeem võimaldas seltskonnal puhata New Yorgis, Californias, Dubais, Egiptuses, Türgis ja Tais ning käia ka suusatamas ja sukeldumas.

Abielupaar elas 780 000 naela (14 miljonit krooni) maksvas kuue magamistoaga majas West Mallingis Kentis. Sissesõiduteele olid pargitud ATV-d ja Mercedes.

Lisaks sellele oli nende omanduses veel viis kinnisvaraobjekti Londonis ja Kentis. Neid aadresse kasutati aastatel 2004-2008 maksutagastuste saamiseks maksuametilt.

Kokku oli jõugu omanduses olev vara väärt enam kui 2,5 miljonit naela (46 miljonit krooni).

Chambersi ja Homitši kodust leiti rahaks tegemata maksutagastuse tšekke 380 000 naela (7 miljoni krooni) väärtuses ja 125 000 naela (2,3 miljonit krooni) sularahas.

Võtmetähtsusega jõuguliige oli Venemaalt pärit 50-aastane Aleksandr Sokolovski, hüüdnimega Pankur. Ta kasutas mitmeid võltsidentiteete tabamise vältimiseks ning arreteerimisel leiti tema valdusest Leedu, Eesti, Läti ja Venemaa passid.

Sokolovski ülesanne oli asutada riiulifirmasid, mille taha peitudes maksutagastusi taodeldi.

Jõuk kasutas võltsidentiteete, millest paljud olid võetud Tallinna telefoniraamatust ja väideti, et kliendid, keda nad esindavad, töötasid Suurbritannias vähemalt aasta ning neil on seega õigus maksutagastustele.

Chambers mõisteti neljaks aastaks vangi.