"Iga rahvusriik valiks sellise meetodi. Humanitaarsetest põhimõtetest lähtudes on minu arvates osal elanikkonnast õigus saada haridust vene keeles. Kuid ma räägin laste tuleviku vaatepunktist. Ma olen ka ise isa ning mul on ka lapselapsed. Loomulikult paneks ma oma lapsed või lapselapsed eesti kooli, kui neil on kavas siin elada. Teine variant on kolida Venemaale. Muud väljapääsu ei ole," rääkis Tsipko venekeelsele Delfile.

Küsimusele, kas siinsed venelased ei võiks õppida venekeelsetes koolides, kus õpetatakse eesti keelt, vastas politoloog: "Jah, võiksid küll, kuid see on juba teine teema. Kuid selles, et nad peaksid integreeruma ja oskama eesti keelt, pole mingit kahtlust."

Kummalgi juhul ei hakka venelane omama eestlaslikku mentaalsust, on Tsipko veendunud ja tõi näiteks, et ka mujal emigratsioonis elavad venelased pole täielikult kohaliku eluga integreerunud.

Täispikka intervjuud tuntud Vene sotsiaalfilosoofia spetsialisti ja politoloogi Aleksandr Tsipkoga saab lugeda laupäeval venekeelsest Delfist.