16. augustil pidasid politsei- ja piirivalveameti töötajad Tallinnas kinni Anatoli (18), Ruslani (40) ja alaealise tütarlapse, keda kahtlustatakse narkootilise aine ebaseduslikus käitlemises grupi poolt.

17. augustil võttis Harju maakohus prokuröri taotlusel Anatoli ja Ruslani vahi alla, kuna on alust arvata, et vabaduses viibides võivad isikud jätkata samalaadsete kuritegude toimepanemist.

Läbiotsimiste käigus leiti ja võeti ära erinevaid anumaid vedelike ja pulbritega, lisaks leiti läbiotsimise käigus hulgaliselt narkootiliste ainete valmistamiseks vajalikke kemikaale ja vahendeid. Ruslani kasutuses olevast sõiduautost leiti läbiotsimise käigus 0,5 liitrine plastpudel, mis reageeris positiivselt psühhotroopse aine GHB kiirtestile. Samuti leiti antud sõiduki läbiotsimise käigus ainet, mis reageeris positiivselt narkootilise aine amfetamiini kiirtestile.

PPA kriminaalpolitseiosakonna komissar Veiko Germann nentis, et vaatamata karmidele karistustele leidub tegelasi, kes peavad kuritegevust tulusaks. "Taoliste laborite likvideerimine on oluline, kuna nendest hargneb diilerit kaudu tänavamüüki laiali miljonite väärtuses narkootikume, mis hävitab inimeste tervist," selgitas komissar Germann.

Riigiprokurör Andres Ülviste sõnul on viimastel aastatel likvideeritud mitmeid narkolaboreid ning valmistamise kohti ning nendega seotud isikud on reeglina saanud pikad vanglakaristused.

Anatolit, keda on varem kriminaalkorras karistatud narkokuriteo toimepanemise eest, kahtlustatakse kuriteos, mille eest võib süüdimõistmisel määrata kuni 15-aastase vangistuse.

Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur ning viib läbi politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitsei osakond.