Eile hommikul kell 8.37 teatati häirekeskusele reostusest Jõgeva maakonnas Mustvee linnas Benito Agirre tänaval. Päästemeeskondade sündmuskohale saabudes selgus, et seoses veetaseme tõusuga Mustvee jões on üleujutatud kaldaalal hakanud lekkima vana maaalune vedelkütuse mahuti.

Päästjad selgitasid, et üleujutav Mustvee jõgi ulatub jõe läheduses maa sees oleva mahutini ning vesi on selle täitnud. Mahutis olev kerge kütteõli segunes veega ning voolas mahutist välja, tekitades jõe reostusohu.

Päästjad piirasid reostunud ala ning kogusid absorbendi abil 500 liitrit küttejääke. Seejärel pumbati mahutist õlitõrjekonteinerisse ümber 500 liitrit kütust. Tänu päästjate tegevusele hoiti ära reostuse levik Peipsi järve. Juhtumi lahendamisel tegutsesid Mustvee päästjad ja reostustõrje vahenditega kohale tulnud Tartu meeskond.

Keskkonnainspektsioon teostas sündmuskohal olukorra seiret, tellis Tallinnast reostunud vedeliku transportimiseks spetsiaaltehnika ning alustas reostuse asjaolude selgitamiseks menetluse. Minema veeti umbes 5 tonni kütteõliga segunenud vett.

Omavalitsus palub inimestel, kellel on üleujutuspiirkonnas sarnaselt paigaldatud kemikaalidega mahutid, nendest teada anda, et keskkonnaohtu ennetada. Keskkonnareostuse põhjustamine on karistatav.