Piraadipartei ei liigita end poliitikamaastikul parem- ega vasakpoolseks ning hoidub oma tegemistes igapäevapoliitikast kõrvale. Võtame sõna vaid meie eesmärke puudutavatel teemadel, milleks on eelkõige info- ja isikuvabaduse kaitsmine.

Soovime reformida patendi- ja autoriõiguse seadusi ning au sees hoida inimeste õigust sõnavabadusele ja privaatsusele.

Praeguse autoriõigusseaduse ideoloogia pärineb minevikust, kus puudus igasugune elektrooniline meedia. Kuna digitaalteoste internetist alla laadimine ning nende jagamine on muutunud ühiskonnas normiks ning selle efektiivne piiramine võimuorganite poolt eeldaks täielikku kontrolliühiskonna kehtestamist, siis peame vajalikuks antud seadust kaasajastada ning miks mitte ka natuke leebemaks muuta.

Põhjalikku reformimist vajab ka praegune patendisüsteem, mille algseks eesmärgiks oli soodustada teadmiste ja uute tehnoloogiate levikut, kuid mis nüüdseks töötab oma ideaalidele vastu. Eriti hästi on see märgatav just tarkvara- ning ravimipatentide valdkonnas, kus paljud eraettevõtted on saavutanud monopoolse seisuse.

Kindlasti on näiteks ravimite väljatöötamine kulukas ja pikaajaline protsess, kuid selle eest ei tohiks inimesed oma tervisega lõivu maksta – paljud haiged ei jõua ravimeid nende kõrge hinna tõttu osta. Tarkvarapatendid piiravad jällegi ettevõtlusvabadust ja tehnoloogia arengut, kus võitjateks on vaid suurkorporatsioonid.

Lisaks kultuuri, kunsti ning teaduse vabama leviku propageerimisele seisame ka kõigi inimeste isiku- ja sõnavabaduse eest. Arvame, et iga inimene on sündinud vabana ning teda ei tohiks mingil juhul käsitleda kui potentsiaalset kurjategijat, jälgides ja salvestades iga tema sammu. Samuti peab kõigile olema tagatud sõna- ja protestivabadus, kui sellega ei härita kaaskodanikke.

Piraadipartei ei paku hetkel ülaltoodud probleemidele ühtset lahendust, pigem otsime aktiivseid kaasvõitlejaid, et antud probleemid üheskoos ületada.