Riigikogu saadetud rahvasaadikute kuluhüvitiste hetkeseis ei üllatanud — 101-st riigikogulasest oli kümme kulutanud 45 188 krooni ehk kõik, mis maini oli neile seadusega ette nähtud.

Parlamendi kultuurikomisjoni ja korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni liige Merisaar suutis kulutada 45 188 kroonile lisaks veel 921 krooni, mis riigikogu senises praktikas suhteliselt ainulaadne.

Ülejäänud rahvasaadikud, kes mängleva kergusega esindusraha täpselt nulli said, olid Vilja Savisaar, Lauri Laasi, Marika Tuus, Jaak Aab, Tiit Kuusmik (kõik Keskerakond), Hannes Astok, Helmer Jõgi, Jaanus Rahumägi, Rain Rosimannus ja Urmas Klaas (kõik Reformierakond).

Reformierakondlasel Paul-Eerik Rummol jäi 45 188 krooni kulutamisest puudu 167 krooni.

Riigikogu selgitusel on lähetuskulud fraktsiooni antud ülesannetes toimunud välislähetuse kulud. Riigikogu juhatuse nõusolekul võib teha hüvitise piirmäärast suuremaid kulutusi sama aasta kuni kolme kuu hüvitise arvel.

Maret Merisaare lähetus toimus 17-19.04. Vastavalt eelpool viidatud punktile ei pea ta raha tagasi maksma.

Ülekulu katteks läheb aprilli, mai ja juuni kuluhüvitiste limiit. Tabelis on hetkel näha miinus, sest uus limiit lisatakse 1.juunil. Siis kaob ka ülekulust tekkinud miinus.