Portugal — Saksamaa 2:3

Esimese tõsisema olukorra suutsid luua portugallased, kui Deco hea sööt leidis 14. minutil Simao, kelle karistusala paremast äärest tehtud löögi aga sakslaste puurivaht Jens Lehmann kindlalt püüdis.

22. minutil viis Bastian Schweinsteiger Saksamaa 1:0 juhtima. Hea söödu andis vasakult äärelt karistusalasse Lukas Podolski.

Neli minutit hiljem andis Schweinsteiger terava karistuslöögi ja Portugali kaitse jättis karistusalas Miroslav Klose täiesti katmata, kes saatis palli peaga Ricardo selja taha.

Viis minutit enne avapoolaja lõppu vähendas Nuno Gomes portugallaste kaotusseisu 1:2-le, kui saatis Cristiano Ronaldo löögi järel Jens Lehmannist tagasi põrkunud palli väravase.

Saksamaa kolmanda värava lõi Michael Ballack, kes sai 61. mänguminutil karistuslöögile pea vahele.

87. minutil saatis Postiga palli peaga sakslaste väravasse.

See jäi hoolimata Portugali pingutustest mängu viimaseks väravaks.

Algkoosseisud:
Portugal: 1-Ricardo; 4-Jose Bosingwa, 15-Pepe, 16-Ricardo Carvalho, 2-Paulo Ferreira; 10-Joao Moutinho, 8-Armando Petit, 20-Deco; 7-Cristiano Ronaldo, 21-Nuno Gomes, 11-Simao Sabrosa
Saksamaa: 1-Jens Lehmann; 3-Arne Friedrich, 17-Per Mertesacker, 21-Christoph Metzelder, 16-Philipp Lahm; 7-Bastian Schweinsteiger, 6-Simon Rolfes, 13-Michael Ballack, 15-Thomas Hitzlsperger; 11-Miroslav Klose, 20-Lukas Podolski

Mängu eelvaade:
Viimases alagrupikohtumises teise koosseisuga mängides Ðveitsile kaotanud Portugal tahab täna kindlasti sakslastele MMi pronksikohtumise 1:3 kaotuse eest kätte maksta.

Portugali tähtmängija Cristiano Ronaldo on öelnud enne tänast mängu, et oodata on väga põnevat lahingut. „Meil on tehnilisemad mängijad kui Saksamaal, kuid nende jalgpallurid on samas füüsiliselt tugevamad. Saksamaa on hea meeskond ja see saab olema suur mäng. Väljakul on kaks kõrge klassiga meeskonda.“

Sakslaste väravavaht Jens Lehmann kinnitas meediale, et õpetas oma rahvuskoondise kaitsjaid, kuidas portugallasega hakkama saada, kuna teab Arsenali väravavahina kõiki Ronaldo trikke.

Ronaldo lihtsalt naeris Lehmanni sellise avalduse peale ja kinnitas, et tema moodustab Portugalist vaid ühe osa ning võita saab terve meeskond. Ka ei pea Ronaldo sõnul paika sakslaste väide, et Portugali nõrgim lüli on nende väravavaht.

„Ricardol on olnud hea EM, ta on mänginud hästi,“ teatas Ronaldo.

Sakslaste jaoks on täna valusaks kaotuseks, et nende peatreener Joachim Löw peab veerandfinaali tribüünilt jälgima, sest sai eelmises mängus neljanda kohtunikuga vaidlemise eest punase kaardi.

Seega juhendab Saksamaa meeskonda täna Baselis toimuvas kohtumises väljaku äärest Löwi abiline Hansi Flick.

Sakslaste jaoks on siiani olnud pettumuseks ründaja Mario Gómezi mäng, kes ei suuda oma häid väravavõimalusi realiseerida. „Ma ei näe Marios probleeme. Ta loob võimalusi, mis on väga oluline. Küll ta ka neid realiseerima hakkab,“ teatas Löw.

Saksamaa ja Portugali tuline veerandfinaal algab täna kell 21:45.