Koolieluga kursis olev isik rääkis Delfile, et Räpina kooli joonestamise ja autoõpetuse õpetaja Rein Rätsep hakkas ootamatult tulistama 16-17-aastaste tüdrukute juuresolekul. „Ta tahtis tüdrukutele näidata, kui kihvt mees ta on ja hakkas tunni alguses tulistama.”

Tunnis olid esimese kursuse tüdrukud ning kui õpetaja tulistama hakkas, sai üks neist ilmselt kuulikestaga tugevasti vastu põske.

“Küllap ta arvas, et näitab sellega midagi, aga tunnis olnud neiud ei arvanud nii,” ütles Delfiga rääkinud inimene.

Ehkki tulistamine toimus kooli territooriumil, kuulsid teised õpetajad sellest alles uuel nädalal. Koolile lähedal seisva isiku sõnul on sama õpetaja kohatut käitumist varemgi varjata püütud.

“Tal on olnud alkoholiprobleeme ja ta on meie väliskülalistega ebaviisakalt käitunud. Näiteks Soomest külla tulnud õpetajad ja ka õpilased kurtsid, et ta püüdis neile külge lüüa.”

Põlva politsei pressiesindaja kinnitas, et juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlus avaliku korra raske rikkumise paragrahvi järgi.

“Mis siin kommenteerida, selline õpetaja, kes nii käitub, ei sobi õpetajaks,” ütles Delfile haridusminister Tõnis Lukas ning kinnitas, et ta on juba soovitanud see õpetaja vallandada.

“Esmaspäeval tuleb kooli direktor minu juurde,” ütles Lukas.

Kas koolis vahejuhtumi tõttu veel kedagi vallandatakse, selgub siis, kui asjaolud on selginenud ning haridusminister on direktoriga kohtunud.