Ja nii ongi — maja projekt või maja tervikuna on igal inimesel ideaalvariandis täiesti erinev. Vaatasin ka mitmete erinevate pakettmajade projekte, kuid ei leidnud midagi sellist, millega oleksin suures plaanis rahule jäänud. Ainus lahendus oli lasta arhitektil endale maja joonistada.

Igaühel on oma stiil ning seepärast hakkasin otsima arhitekti, kes peaks lugu funktsionalismist. Nii nagu on olemas erinevad arhitektuurilised stiilid, on ka arhitektid erinevad. Mõnele sobib paremini esile tuua vormi, teine näeb ilu praktilistes elementides. Õppinud arhitekt saab kindlasti hakkama igasuguse tellija soovidega, kuid kui arvestada, et maja projekteerimine on paljuski loominguline protsess, siis on oluline looja meelestatus. Teine asi, mida peaks vaatama, on arhitekti tehniline pädevus. Lihtsalt ilus maja valmis joonistada ja eskiisprojektina vormistada, on rohkem kunstiline oskus, tehnilise joonise vormistamine nõuab aga spetsiifilisemat haridust ning kogemust.

Küsisin tuttavate käest, kas keegi tunneb mõnda head arhitekti, vaatasin internetis arhitektuuribüroode kodulehekülgi ning ühel heal päeval leppisin Madise ja Triinuga arhitektibüroost Nafta kohtumise kokku. Esimese asjana plahvatasin välja, et tahan kandilist maja, mille peale Madis teatas, et ega tal need volangid väga hästi välja ei tulegi. Istusime ja lobisesime ning ma mõistsin, et sellest infost, et tahan kandilist maja, on natuke vähe. Seepärast anti mulle kodune töö kaasa. Pidin kirja panema kõik oma elu kirjeldavad punktid, mille põhjal saaks arhitekt tööle hakata.

Järgmises osas räägin natuke lähemalt, mida saab kodus läbi mõelda ja kirja panna, enne kui arhitekti jutule lähed.