Kuni 15. veebruarini on kõikidel riigikogu valimistel osalevatel kandidaatidel võimalus ennast registreerida Tubakavaba Eesti toetajaliikmena, teatas liikumise algatusgrupp.

Seejärel avaldatakse liikumise koduleheküljel nimekiri nendest riigikokku kandideerivatest poliitikutest, kelle poolt soovitatakse valijatel hääletada. Samuti korraldab Tubakavaba Eesti nende isikute heaks kampaania, seda sõltumata kandidaatide erakondlikust kuuluvusest. “Tegemist on apoliitilise algatusega, mille ainsaks eesmärgiks on valida riigikogu, kes hoolib Eesti rahva tervise eest ja karmistab senist aastatepikkust üliliberaalset alkoholi- ja tubakapoliitikat. Senine kurss viib paratamatult eesti rahva hääbumiseni, 15 aasta pärast ei kuulu me mitte rikaste vaid maailma kõige haigemate ja väljasurevate rahvaste klubisse,” sedastas Tubakavaba Eesti algatusgrupi esimees, ettevõtja Meelis Niinepuu. Tubakavaba Eesti on mittesuitsetajate õiguste, eesti rahva parema tervise ja tema pikaealisuse eest võitlev virtuaalne valvekoer, kellel on ca 2000 internetipõhist toetajaliiget. Eestis on ca 350 — 400 000 suitsetajat, neist suur osa alaealised ning noored naised.

Eesti paistab Euroopa Liidus silma alkoholi- ja tubakatarbimisest põhjustatud terviserikete ja surmade kõrge arvu poolest.