Võistlustel peeti kokku kolm ringi, mille käigus sõitsid kõik võistlejad omavahel kolm korda läbi. Kalk sai esimeses ringis kirja teise koha ning teises ja kolmandas ringis võttis esikohad. Sõitudes sooritas purjelaudur mõlemal halsil flakasid, samuti Cana Brava ja Puneta ning finaalis maandus shove-it spocki.

Kokkuvõttes kogutud 2 punkti tõidki 16-aastasele Eestimaa poisile Kariibi meres lõunamaalaste ees purjelaua vabastiili juuniorite MM-i kuldmedali ja meistritiitli. Hõbe- ja pronksmedal läksid Bonaire sportlastele Youp Schmidtile 3 punktiga ja Ezri Heymansile 6 punktiga. Alla 17-aastaste grupis võistlesid üheksa maailma paremikku kuuluvat juuniorit.

Eesti Purjelaualiit hindab Christofer Kalki saavutust väga kõrgelt. “Kui siiani on eestlased purjelaudadel tulemusi saavutanud rajasõidus, siis selline tulemus vabastiilis (freestyle) on väga positiivne üllatus,” ütles Eesti Purjelaualiidu peasekretär Aivar Kajakas.

“Christoferi tulemuse väärtust tõstab ka asjaolu, et tema konkurendid saavad vee peal harjutada aastaringselt, meie noormehe jaoks on see aeg piiratum. Sportlikust küljest vaadatuna on meeldiv, et Christofer näitas oma valmisolekut suurvõistlustel emotsionaalselt vastu pidada. Tema hetke arenguvõimet näitab ka see, et isegi võistluste käigus lisas ta oma “arsenali” uusi keerulisi trikke. Loodame, et Christofer sai nendelt võistlustelt uut indu harjutamiseks.”

Poolas Lebas 30. juulist 3. augustini toimunud Euroopa meistrivõistlustel purjelaua Formula klassis oli edukas eestlanna Maarja Niinemets, kes saavutas naiste arvestuses kolmanda koha.