„Mulle öeldi täna (reede — toim) pärastlõunal, et ma ei saa hakkama,“ ütles Kerde, kirjutab Eesti Päevaleht. „Pole enam tähtis, kas ma selle seisukohaga nõustun. Minu lahkumine on tõsiasi. Õhtul ei lastud mind enam võistkonna juurde.”

Abitreener Indrek Visnapuu sai ülesande asuda peatreeneriks ja eileõhtust treeningut juhtis juba tema.

„Otsus tuli suure üllatusena! Kolmapäeva õhtul tundis Üllar end haiglasena ega tulnud treeningule, siis rääkisime temaga, mida teha,” lausus Visnapuu, kes üleeile hilisõhtul sai ülikooli spordiklubi korvpalli arendajalt Priit Kaasikult tea­te, et on ülendatud peatreeneriks.

Kullamäe: tuleb kõva rassimine

Rocki kapten Gert Kullamäe ütles, et mängijatel pole õige peatreeneri vahetamist kommenteerida.

„Eestis pretsedenditu juhtum,” ütles 37-aastane korvpallur. „Võõrsil olen korduvalt peatreeneri ametist vabastamisi üle elanud, see on tippsport. Kui võite ei tule, siis nii tehakse. Ma ei dramatiseeriks olukorda, aga peame kõvasti pingutama, et august välja ronida.”

Homme seisab Rockil ees Balti liiga mäng võõrsil Kedainiai Nevežisega ja seejärel Lietuvos rytasega. „See on suur väljakutse,” hindas Visnapuu. „Kahes Leedus peetavaks kohtumiseks on vaja uuesti leida enesekindlus, et saaksime positiivsete emotsioonidega uueks aastaks valmistuda. Annan endast maksimumi ja ootan sama ka mängijatelt.”

Kerde ütles, et terviseprobleemid tema tööd peatreenerina ei seganud. „Tegin äsja Tartus pika jalutuskäigu,“ lausus ta. „Jaanuari lõpus tahaks uues ametis tööd jätkata ja loodan jääda spordi juurde.” Kindlasti tuleb Kerdel uuel aastal juhendada Eesti koondist EM-i lisavalikturniiril.

Ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse liikme Harry Lembergi sõnul kaalutakse Kerde rakendamist klubis mõnes teises rollis.

„Meie spordiklubi tahab korvpalli laiemalt arendada ja Kerdel on ju palju teadmisi,” ütles ta.

Klubijuht Riho Illaku sõnul ei ole nad aga Kerdet üldse vallandanud — mees saadeti vaid üheks kuuks puhkusele. Illaku kinnitusel pakutakse Kerdele varsti tööd kas Rocki konsultandi või korvpallikooli peatreenerina.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes