“Rock näi­tas suu­repä­ra­se kva­li­tee­di­ga korv­pal­li. Mõlema meeskonna mäng oli nii tak­ti­ka­li­selt kui ka füüsi­li­selt Eu­ro­lii­ga-ta­se­mel,” lisas Bo­ni­col­li.

Roc­ki li­saa­jal kao­tus­sei­sust 69:73 ka­he ülitäht­sa kor­vi­ga vii­gi­ni 73:73 ai­da­nud Ta­nel Tein tõdes nuk­ralt, et küla­lis­te tun­nus­tu­sest po­le pa­ra­ku min­git ka­su. „Järg­mis­teks nä­da­la­teks ei loe see mei­le ju mi­da­gi,” lau­sus Tein. „Mei­le loeb vaid võit, aga kui ko­du­saa­lis vii­ma­sel se­kun­dil kao­ta­me, on tões­ti kurb tun­ne. Ükskõik, kes siis ka vas­tas po­leks…”

Külaliste ot­sus­tav ta­ba­mus sündis vii­ma­sel se­kun­dil, kui Shar­rod Ford ai­tas Roc­ki pik­ka­de va­helt kor­vi Earl Boy­kin­si vis­ke jä­rel rõngast ta­ga­si põrku­nud pal­li.

Roc­kil ava­nes 35 se­kun­dit en­ne li­saa­ja lõppu hiil­gav võima­lus Vir­tus maad­li­gi su­ru­da, sest küla­li­sed kao­ta­sid rünna­kul pal­li. Sten-Tim­mu Sokk, kes tee­nis „tä­nu” koh­tu­mi­se al­gu­ses nee­ru­piir­kon­da löö­gi saa­nud Gior­gi Tsint­sad­ze vi­gas­tu­se­le ta­va­li­sest enam män­guae­ga, põrga­tas pi­kalt ja ot­sus­tas siis söö­ta Ja­nar Talt­si­le. Pa­ra­ku vaa­tas vii­ma­ne just kõrva­le ja pall vu­hi­ses 22,8 se­kun­dit en­ne lõppu au­ti…

„Nüüd tu­leb se­da män­gu analüüsi­da ja vaa­da­ta, mil­le ar­velt saa­me veel pa­re­maks muu­tu­da,” arut­les Tein. „Pea­me lik­vi­dee­ri­ma olu­kor­rad, kus me­hed ei saa aru, kui­das lõpus män­gi­da. Vii­ma­sel se­kun­dil peak­sid kõik viis plat­si­lo­li­jat oma rol­li vä­ga täp­selt tead­ma.”

Sa­mas ei süüdis­ta­nud Tein noo­ru­kest Sok­ku. „Te­ma mõte ja meie lii­ku­mi­ne olid õiged,” nen­tis Tein.

Roc­ki peat­ree­ner Üllar Ker­de süüdis­tas hoo­lea­lus­te vii­ma­se rünna­ku luh­tu­mi­ses en­nast. „Olek­sin pi­da­nud mees­te­le sel­ge­malt ütle­ma, kui­das te­gut­se­da — et Tim­mu oleks pi­da­nud vea väl­ja võtma ja va­ba­vi­se­te­le mi­ne­ma,” ütles ju­hen­da­ja, kel­le sõnul ka­su­tas Vir­tus ära kõik Roc­ki liht­sad ek­si­mu­sed.

Pisiasjad otsustasid

„Mäng oli mui­du­gi kõva, aga meie ek­si­si­me roh­kem — pa­ra­ku on­gi sel­li­ne meie ta­se. Kui olek­si­me kui­da­gi suut­nud Vir­tust võidu­ga ülla­ta­da, tei­nuk­si­me ko­he vä­ga suu­re eda­sihüppe,” lah­kas Ker­de.

Nor­maa­la­ja lõpus, kui Rock jõudis kao­tus­sei­sust 61:66 vii­gi­ni 66:66, pääst­sid võõrus­ta­jad ron­gi alt kol­me­se ta­ba­nud ja Tei­ni möö­da­vis­ke jä­rel kor­vi alt pal­li lä­bi rõnga toi­me­ta­nud Gert Kul­lam­äe. Pealt­vaa­ta­jad, kes tõusid ju­ba mi­nut en­ne nor­maa­la­ja lõppu Tar­tu üli­koo­li spor­di­hoo­nes oma koh­ta­delt püsti, olid hul­lu­mas „Tä­na ot­sus­ta­sid pi­sias­jad — sel­li­ses män­gus mak­sab kät­te iga väi­ke ek­si­mus, ol­gu see siis möö­dal­äi­nud va­ba­vi­se või pal­li­kao­tus,” ütles Tein.

Itaa­lia lii­gas pühap­äe­val Roo­ma Lot­to­ma­ti­ca sa­mu­ti li­saa­jal alis­ta­nud ja tur­nii­ri­ta­be­lis tei­seks tõus­nud Vir­tu­se ri­da­des sä­ras eel­da­tult 165 cm pik­ku­ne NBA-ko­ge­mu­se­ga Boy­kins, kes ko­gus 18 punk­ti. „Kuid ei te­ma ega ka võidu­kor­vi vi­sa­nud Ford pol­nud tä­na suu­ri­mad tä­hed — ne­mad tee­vad ju ala­ti oma ära,” sel­gi­tas Bo­ni­col­li. „Suu­rim te­gi­ja oli hoo­pis Fe­de­ri­co Les­ti­ni, kes ai­tas meid tei­se poo­la­ja al­gu­ses ka­he kol­me­se­ga.” Rock võõrus­tab tu­le­val nä­da­lal eu­ro­sar­jas Oos­ten­det.

Loe lisaks: Kalev ja Rock said eurosarjas kaotuse

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes