Avaveerandil ilusti mänginud Eesti jäi avapoolaja lõpuks 37:46 kaotusseisu. Kehv kaitsemäng ja allajäämine lauavõitluses ei lubanud kodumeeskonnal ka teisel poolajal enam mängu päästa.

“Kaitse jättis täna soovida. Me ei ole nii hea ründemeeskond, et võita olukorras, kus laseme endale 90 punkti visata,” tunnistas Gert Kullamäe pärast kaotust ETV-le. “Me olime täna üsna tuimad. Kogu aeg oli tunne, et midagi jääb puudu.”

Mängu käik:
Eesti peatreener Üllar Kerde saatis algkoosseisus väljakule viisiku Tanel Sokk, Tanel Tein, Gregor Arbet, Kristjan Kangur, Janar Talts.

Tein viis kohe avasekunditel Eesti kaugviskest 3:0 juhtima. Järgnevalt domineeriski mängu selgelt kodumeeskond, kes pääses ette 8:6, 14:8 ja 19:15. Makedoonia oli hädas eeskätt oma kaitsemänguga. Poolteist minutit enne veerandi lõppu kasvatas Kanguri kolmene Eesti edu 22:15-le, kuid külalised tulid kiirelt 7:0 vahespurdiga järele. Seisuga 22:22 avaveerand lõppeski.

Teise veerandi alguses pääsesid külalised 26:22 ja 29:24 juhtima. Makedoonia kodakondsusega mustanahaline ameeriklane Jeremiah Massey oli visanud selleks hetkeks (13 minutiga) juba 12 punkti. Arbeti teine kolmene ja Soku vabavisked tõid 4-minutilise mängu järel tabloole viigi 29:29. Järgnevalt läks aga Makedoonia taas eest, karistades mitmel korral eestlasi kaugvisetega.

Avapoolaja viimase minuti eel juhtisid külalised juba 44:36. Massey vabavisked viisid makedoonlased juba kümne punktiga juhtima (46:36). Avapoolaja kaotas Eesti lõpuks 37:46. Lauavõitluse võitis esimesel kahekümnel minutil Makedoonia 19:12, kahepunktivisete tabavus oli külalistel 45% Eesti 38% vastu.

Kolmas veerand algas Arbeti läbimurdega, kes vähendas Eesti kaotusseisu 39:46-le. Algkoosseisus asendas Kriisa Sokku. Seisul 41:50 tegi Eesti kaks vaheltlõiget järjest ning Teini ja Taltsi korvid vähendasid kaotusnumbrid 45:50-le. Mängitud kolm minutit.

Kolmanda veerandi keskpaigaks pääsesid külalised 57:47 juhtima, kuid Eesti vastas kiirelt 7:0 vahespurdiga. Kullamäe oli siiani toonud Eestile vaid ühe punkti.

2 minutit enne veerandi lõppu juhtisid külalised taas kümne punktiga — 64:54. Eesti visked ei tabanud ja lauavõitluses jäädi selgelt alla. Eesti kaotas lõpuks kolmanda veerandi järel numbritega 57:68.

Otsustav veerand algas Eestile kehvalt — esimese minutiga pääsesid külalised juba 15-punktiga juhtima 72:57. Suurt pahandust teinud Massey oli toonud selleks hetkeks 18 punkti. Järgnevalt sai oma sihiku paika ka Kullamäe, kes tabas kaks kolmest järjest. 3 minutit mängitud ja Makedoonia juhtis 76:65.

Kui 5 minutit jäi mängida, pääses Makedoonia taas 15 punktiga juhtima — 80:65. Eesti tegi enne seda ridamisi pallikaotusi.

4 minutit lõpuni ja külalised olid ees juba 85:68. Eesti enam mängu päästa ei suutnud ja pidi lõpuks vastu võtma valusa kaotuse 78:90. Täna oli meie resultatiivseim Gregor Arbet 18 punktiga, Kristjan Kangur lisas 17 silma. Massey oli külaliste parim 20 punkti ja 11 lauapalliga.

Ilusti alanud valiktsükkel, kus avamängus alistati võõrsil Portugal, on saanud kurva jätku. Koduväljaku kaotused Lätile ja Makedooniale on muutnud Eesti lootused EM-finaalturniirile jõuda vaid teoreetiliseks.

Laupäeval peab Eesti viimase kodumängu, kui on vastamisi Portugaliga.