Mängu algus kulges võrdselt vaid paar minutit, kui seis oli 6:6, siis Tartu meeskond justkui jätkas oma teisipäevase mängu head hoogu ja pääses kindlalt juhtima. Rocki edunumbrid olid 11:6, 16:9, 22:11 ja veerandaeg võideti 33:16.

Teisel veerandajal suutis TÜ/Rock kerge vaevaga kättevõidetud edu hoida, kalevlased ei suutnud ka tihedate vahetustega vahet oluliselt vähendada.

Kolmandal veerandil suutis Tartu meeskond edu säilitada, vaid 1.10 enne veeranaja lõppu suutsid kalevlased korraks vahe kaheksale punktile vähendada — 52:60.

Neljandal veerandil suutsid kalevlased vähehaaval vahet vähendada, 6.55 enne lõppu saadi vastasele juba viie punkti kaugusele, 62:67. Ent Rocki mängijad suutsid mõnepunktilist vahet lõpuni hoida ja said finaalseerias teise võidu.

Mängijate ja treenerite arvamused

“Selleks me ju Briani siia tõimegi, et ta vastaste elu raskeks teeks,” ütles Rocki peatreener Üllar Kerde, kirjutab Eesti Päevaleht. “Kui nii edasi läheb, ootab seda venda päris ilus tulevik,” lisas Cusworthi korvialuses võitluses väärikalt toetanud tartlaste äär Janar Talts.

“Lõpus hakkas Kalev päris vägisi palli “kotti” ajama,” tõdes Talts. “Tegime paar pallikaotust, nad tulid järele ning tundsime isegi väikest ärevushetke. Sellises olukorras poleks meie kaotuski ime olnud. Õnneks aga nii ei läinud — kaotus mõjunuks järgmiste mängude eel suure põntsuna.”

Kalevile 18 punkti toonud tagamees Ed Scott tõdes, et meeskond tuli välja raskest seisust. “Pärast viletsat starti vaheajal aru pidades otsustasime võitlema hakata,” meenutas jänki. “Neljandal veerandajal lõpuks hakkasimegi, aga siis oli juba liiga hilja.”

Rocki veteran Gert Kullamäe, kes tabas otsustavatel hetkedel “ühe hullu” kolmese, tunnistas samuti, et tiitlikaitsjaid muutis Kalevi lähenemine närviliseks. “Kuid raskelt saavutatud võit mõjub meile tegelikult isegi paremini, muidu oleksime endaga liiga rahul. Nüüd on vähemalt midagi üle vaadata ja parandada,” ütles Kullamäe. “Peame Brianit veel paremini ära kasutama, talle veel rohkem palli andma.”

“Ei loe, kui palju punkte mina viskan. Meil on veel palju relvi, kõik võivad samamoodi esineda. Meeskond on väga tasakaalustatud — kaaslased teevad heade söötudega vajaliku eeltöö ja mina lihtsalt lõpetan rünnakud,” märkis Rocki võtmemängija Brian Cusworth. “ Peame veel veidi oma rünnaku kallal töötama ja edasi võitlema.”

Rocki tagamees Tanel Tein tunnustas samuti Kalevi vastuhakku. “Nad tegid head tööd, aga meie ei saanud suures eduseisus enam oma mängu juhtimisega hakkama. Kõik viis meest ei teadnud järsku, mida teha.”

Kerde sõnul mõjus Kalevi viimase veerandaja vastuhakk väga õpetlikult. “See näitas, et ei saa lõpuvilet ootama jääda, vaid tuleb kogu aeg võidelda,” ütles juhendaja. “Kalev lülitas sisse kiirema käigu, hakates rohkem peale viskama.”

Finaalseeria ajakava:

Pühapäev, 18. mai kell 16.00, Tallinn
Kolmapäev, 21. mai kell 18.00, Tallinn
*Pühapäev, 25. mai kell 18.00, Tartu
*Kolmapäev, 28. mai kell 18.00, Tallinn
*Pühapäev, 1. juuni kell 16.00, Tartu
* — vajadusel