“Olen viis nädalat puhanud ja kaotanud selle ajaga ka viis kilo,” sõnas Kanter. “Kui sa ei treeni, ei pea sa ka nii palju sööma. Olengi viimasel ajal söönud pigem kaks kui kolm korda päevas.”

Kanteri sõnul on ta oma treeneri Vesteinn Hafsteinssoniga otsustanud natuke oma treeningplaani muuta, kirjutab iaaf.org. “Olen viis kuni kuus aastat ühte moodi treeninud. Kui kogu aeg ühes rütmis teha, harjub organism sellega ära ja sa ei suuda treeningutelt enam kõike võtta. Seetõttu on mõningad muutused kavas.”

“Peamine on samas siiski püsida tervena. Hakkan 30-le lähenema ja see tähendab, et pean end rohkem hoidma, et enda kehale mitte viga teha,” lisas Kanter.

Uut hooaega alustab olümpiavõitja aprillis USA-s. “Osalen ka märtsis Euroopa heitjate talvisel jõuproovil, kuid see pole nii oluline. Eesmärk on kevadel treenida USA-s ja mai alguses üritada uut maailmarekordit.”

Kanteri arvates on maailmarekordi püstitamine väga reaalne. “Olen heitnud 73.38, mis jääb rekordist maha vaid 70 sentimeetrit ehk 1%. Rekordkatseks peab samas muidugi kõik klappima.”