aatamata jäisele õhutemperatuurile peeti parim freestyle võistlus. “Õhutemperatuur oli vaid 5-6 kraadi, kuid selle korvasid ideaalilähedased tuuleolud. Nii hea tuulega ei olegi freestyle võistluseid varem õnnistatud – tuul puhus pidevalt 10 meetrit sekundis, mis on parim trikkide sooritamiseks,” ütles Philips extremelife esimese etapi peakorraldaja Ain Sinikas.

Tihedas rebimises võttis esikoha mullune Eesti meister freestyle-is Virko Kask, teiseks tuli Vladimir Tšehh ja kolmas koht läks Erki Arumeelele, kes oli selle etapi võitja eelmisel aastal. B-liiga üllatas suure hulga nii öelda uute tegijatega. Esikoha võttiski esimest hooaega võistlev Taavi Tiirik, teiseks jäi Raivo Sinisalu ja kolmandaks tuli Robert Koppel. “Sõitjate tase on sel aastal kindlasti kõrgem, sest paljud purjelaudurid on talvel käinud lõunamaades harjutamas. Samas tegid suhteliselt rasked võistlustingimused võistlejate järjestuses omad korrektuurid. Kuna see oli alles hooaja esimene võistlus on saadud veel vähe harjutada ja nii külm ilm võttis ka käed kangeks. Kuid samas olid ideaalsed tuuleolud ja ka korralduslikult oli see parim freestyle võistlus, mis Eestis seni peetud,” kiitis Philips extremelife esimest etappi Eesti Purjelaualiidu juhatuse esimees Erno Kaasik.

Maailmas üks populaarsemaid purjelaua võistlusklasse freestyle on Eestis alles küllaltki noor ala, kuid kogumas siin suure kiirusega populaarsust. Tänu oma atraktiivsusele ja heale jälgitavusele on see just fännidele ülihuvitav ja kaasakiskuv vaatemäng. Eesti meistrivõistlusi freestyle-is peetakse alates 2001. aastast. Selle-aastane freestyle-i Eesti meister selgub nelja etapi kokkuvõttes.

Philips eXtremelife Eesti meistrivõistluste teine etapp toimub 14-15. juunil Saaremaal ja kolmas etapp on plaanitud 5-6. juuliks, koht valitakse vastavalt sobivatele ilmastikutingimustele. Viimane neljas etapp peetakse 6. septembril Hiiumaal, Ristnas, kus hindamisaluseks saavad olema wave distsipliini reeglid.