„Lihtsalt meie poisse peksti ja üks fänn viidi käeraudus minema.“ „Ajasime pundiga staadioni värava ees juttu…äkki oli umbes kaheksa märulipolitseid Kunni kallal ja ta topiti jõhkralt bussi…ei saanudki aru mille eest.“

Selliseid kommentaare on eilse mängu kohta täis soccernet.ee foorum, kus andunud jalgpallifännid politseid siunavad ja süüdistavad korrakaitsjaid põhjuseta jõhkrutsemises, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Harrys Puuseppa andmetel pidas politsei eile mängu ajal ja kohtumise järel staadionil ning selle vahetus läheduses kinni viis isikut, keda süüdistatakse purjuspäi avaliku korra rikkumises — rassismi levitamises ning vägivallale ja korratustele õhutamises.

„Neist ühele Soome kodanikule koostati väärteomaterjal avaliku korra rikkumise eest, mis seisnes otseselt rassilise diskrimineerimise õhutamises ja sellelaadsete solvavate väljendite kasutamises. Üks Soome kodanik mõistis oma eksimust ja tema vabastati ilma materjali vormistamata.

Eestlastest peeti kinni Tõnis (s 1982), kes joobes olekus häiris oma käitumisega teisi inimesi. Kinnipeetuteks osutusid ka Toomas (s 1959) ja Marek (s 1967), kes rikkusid avalikku korda ja eirasid politseiametnike seaduslikke korraldusi, kutsudes staadionil viibinuid üles vägivallale ja korratustele,“ teatas Puusepp.

Toomas ja Marek (ehk nagu fännid neid tunnevad — Kunn ja Senaator) on seadusega pahuksis olnud ka varem, sel kevadel oli neil politseiga tegemist FC Flora ja FC Levadia matšijärgses vägivaldses intsidendis ning lisaks pannakse neile süüks ka Jurmala sündmuste provotseerimist.

Fännid ise eile politseiga toimunud kokkupõrkeid lähemalt kommenteerida ei soovi, kuna tahavad ära oodata 20. augustil toimuva jalgpalliliidu üldkoosoleku, kus teemat käsitletakse.

„Võin öelda nii palju, et tegemist on (politsei — toim) väga jõhkra käitumise ja provotseerimisega. Selgelt tahetakse jalgpalliliitu halvustada,“ selgitas Senaatorina tuntud Marek Päevaleht Online´ile.

Ka Senaatori sõnul ulatub politsei vimm tema ja ta kaaslaste vastu juba kevadise Flora ja Levadia mänguni, mil Marek koos sõbraga staadionikeelu sai. „Algatati kriminaalasi, mis peagi lõpetati. Mina olin kannataja, mu sõber sai tingimisi ehkki tema isegi kaklust ei näinud. Politseile oli selgelt korraldus antud, et kahele Flora fännile tuleb anda staadionikeeld,“ on mees veendunud.

„Mis puudutab vääritikäitunute alusetuid süüdistusi, siis politsei kasutab rikkujate kinnipidamiseks jõudu seaduses ette nähtud korral ja määral. Kui rikkujad soovivad süüdistada politseinikke seaduserikkumises, siis on neil võimalus pöörduda avaldusega kas prokuratuuri või politseikontrolli poole,“ kommenteeris tekkinud olukorda Põhja politseiprefektuuri ülemkomissar Einar Lillo.