Esimese tõeliselt ohtliku olukorra suutsid lumisel väljakul luua külalised 10. minutil, kuid meie puurilukk Pavel Londak sai viimasel hetkel kanadalaste terava pealelöögi üle värava lükatud.

Pooletunnise mängu järel tekkis eestlaste parim võimalus, kui karistusalas põrkas pall Aleksandr Dmitrijevile, kes lõi aga ootamatult tekkinud olukorras kõrgelt üle värava.

33. minutil pääses Kaimar Saag väravavahiga üks-ühele, kuid kanadalaste keskkaitsja jõudis siiski nii palju segada, et Eesti koondise ründaja löök läks mööda.

Avapoolaeg lõppes seisuga 0:0. Poolaegade vahel said mängu jälginud pealtvaatajad võimaluse platsilt lund lükata, sest terve kohtumise jooksul ei olnud sadu järele andnud.

Teist poolaega alustas teravamalt Eesti koondis, kes jõudis 59. minutil teenitult ka väravani. Vahetusest mängu sekkunud Oliver Konsa andis paremalt äärelt terava tsenderduse, mille suunas oma väravasse Kaimar Saagi valvanud Kanada kaitsja Paul Stalteri. 1:0 Eestile.

Viis minutit enne lõpuvilet oli ka kodumeeskond omaväravale lähedal, kui ohtlikku olukorda likvideerinud Dmitri Kruglov põrutas napilt palli üle Eesti värava.

Viimasel mänguminutil vormistas lõppseisuks 2:0 Vjatšeslav Zahovaiko, kes jõudis väravani Eesti koondise ilusa kombinatsiooni lõpuks. Hea söödu andis Urmas Rooba.

Peatreener Tarmo Rüütli kiitis pärast mängu kõiki platsil käinud koondislasi, kuid tõstis eriti esile Kaimar Saagi. “Kaimar oli täna väga hea. Jooksis end ees pidevalt vabaks ja üritas kõvasti. Tema oli ülitubli ja saab eriti pika pai.”

Mängu resultaadiga jäi peatreener loomulikult rahule. “Kui nii pikka aega tulemust pole, siis on eriti hea, kui see lõpuks tuleb.”

“Võidud Kanada üle on juba seaduspäraseks saanud,” naljatles Rüütli. “Lumine ilm meile mingit eelist ei andnud, sest ka Kanadas on lund ja ka meie pole harjunud sellistes oludes mängima. Ka algkoosseisu osas suur lumesadu minu jaoks muutusi ei toonud. Koosseis oli selge juba eile.”

Taavi Rähn sai tänase mängu jooksul mitu korda vastasmängijatelt valusaid obadusi ja peatreeneril oli ka selle kohta oma teooria. “Jumal karistas Rähni tema viimase aja tegude eest,” ironeeris Rüütli, vihjates palluri kaklusse sattumisele kuu alguses. “Aga üldiselt mängis ka Taavi hästi.”

Eesti koondise koosseis: Pavel Londak, Enar Jääger (90. Tihhon Šišov), Taavi Rähn, Alo Bärengrub, Dmitri Kruglov, Ats Purje (69. Vjatšeslav Zahovaiko), Aleksandr Dmitrijev (73. Martin Vunk), Konstantin Vassiljev, Ragnar Klavan (56. Oliver Konsa), Tarmo Kink (85. Urmas Rooba), Kaimar Saag.
Kanada koondise koosseis: Lars Hirschfeld, Michael Klukowski, Andrew Hainault, Richard Hastings, Paul Stalteri, Julian De Guzman, Issey Nakajima-Farran, Atiba Hutchinson, Dwayne De Rosario, Tomasz Radzinski, Ali Gerba.

Mängu peakohtunik: Gediminas Mazeika
Abikohtunikud: Saulius Dirda, Dalius Viltutis (kõik Leedu)
Neljas kohtunik: Kristo Tohver

FIFA maailma vutiriikide edetabelis asub Kanada 62. ja Eesti 129. kohal. Eesti oli Kanadaga varem kohtunud ühel korral, kui 29. märtsil 2003 saadi Tallinnas 2:1 võit.

Seoses öösel sadanud lumega toimusid A. Le Coq Arenal alates hommikust koristustööd, kuhu kaasati vabatahtlikke, Eesti Jalgpalli Liidu ja FC Flora töötajaid ning teisi jalgpallisõpru.

“Suur kummardus kõigi appi tulnud inimeste ees! Ilma teieta poleks me seda suutnud. Oleme ühiselt hakkama saanud imega,” kommenteeris Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.