„Minul oli Kristina Šmigun-Vähiga palju kohtumisi ja pean ütlema, et ta on väga inspireeriv naine. Kui meil olid kohtumised temaga, siis tulin neilt tagasi ja olin täis pauerit. Mul on väga hea meel, et ta otsustas ja otsustas just meie meeskonna kasuks,“ sõnas Kallas.

Šmigun-Vähi on pikalt hoidnud avalikkuse ees äärmiselt madalat profiili ja vältinud ajakirjandusega suhtlemist. Poliitikuna oleks seda joont säilitada mõeldamatu. Kallas kinnitas ka seda, et Šmigun-Vähi on nõus n-ö varjust välja astuma.

„Tal on väga palju häid mõtteid. Ta on nüüd käinud koolis ja kogunud erinevaid tarkusi. Olen pannud tähele, et Eestis on palju ägedaid, inspireerivaid naisi, kes justkui ei julge oma mõtetega välja tulla. Nad arvavad, et peaks ikka midagi enne veel saavutama ja ühiskonna korralduses kaasa rääkima,“ lausus Kallas.

„Aga ta [Šmigun-Vähi] julgeb astuda selle sammu, et tulla appi, tulla täiega appi ja rääkida neil teemadel, mis meie ühiskonnas on olulised. Tema mõtted tuleb pöörata ühiskonna kasuks,“ ütles Kallas.

Delfi andmetel võib Šmigun-Vähi olla huvitatud kandideerimisest Kesklinna-Pirita-Lasnamäe ringkonnas. Aga Reformierakonna täpsed valimisnimekirjad on alles kokku panemisel.

Šmigun-Vähi: tahan midagi uut ja huvitavat teha

Poliitikasse minekut põhjendas Šmigun-Vähi Kanal 2 saates "Radar", kus ta märkis, et on juba kaheksa aastat suusatamisest ja tippspordist eemal olnud. "Tahan midagi uut ja huvitavat teha, sest selleks on energiat ja tahtmist," ütles Šmigun-Vähi, keda kutsus poliitikasse peale Reformierakonna ka Keskerakond.

"Kui sporti tegin, tuli soovijaid uksest ja aknast. Ütlesin, et ma pole valmis, sest tahan näha elu ja õppida. Läksin Tartu ülikooli majandusteaduskonda õppima," meenutas Šmigun-Vähi.

Viimastel aastatel on olnud küsimused lastega seotud. "Tuttavad on öelnud, et sul on nii palju mõtteid, mine tee need ära. Sul on paks nahk," rääkis Šmigun-Vähi.

"See oli väga raske valik. Võtsin pika mõtlemisaja pärast seda, kui mõlema erakonna esimehega kokku sain. Arutasin ka lähikondlastega," kirjeldas Šmigun-Vähi otsuse langetamist.

Šmigun-Vähi valis Reformierakonna, sest tema maailmavaade sarnaneb selle partei omaga. "Kuna olen Tallinna kesklinna elanik, on õige kandideerida seal."

Ta märkis, et tema arvates on nii Andrus Ansip kui Kaja Kallas tugevad juhid. "Kallas jättis ausa siira, ausa mulje," kinnitas Šmigun-Vähi.

"Nii Keskerakonnas kui Reformierakonnas on fantastilised inimesed," lisas ta.

Šmigun-Vähi rõhutas, et tugev majandus on kõige alus, aga raha mõtlematult loopida ei tasuks. "On jäänud mulje, et riik peaks mõtlema, kuidas Eesti inimestel hea oleks olla."

Ta peab lapsi, noorte haridust ja liikumist esmajärgulisteks.

Šmigun-Vähi on Tallinna linnas noorsooametis komisjonis. Kuna seal võtab asjade lahendamine väga kaua aega, loodab ta riiklikult probleemide lahendamisel kaasa aidata. "Kui sul on õiged ideed, siis tuleb nende eest võidelda. Mul on võimalus ja tahtmine seda teha," oli ta kindel ja lisas, et palju inimesi teab tema nime, aga nad ei tea mis on tema mõtted ega ka seda, et ta on lõpetanud majandusteaduskonna.

Šmigun-Vähi märkis, et ta ei lähe poliitikasse tippspordist, vaid emana ja ülikoolidiplomiga.

Küsimusele, kas tema ettevõtjast abikaasa Kristjan-Thor Vähiga ei teki huvide konflikti, vastas Šmigun-Vähi, et tema abikaasa soovib, et ta oleks õnnelik. "Ainus huvide konflikt võib tulla sellest, kui pikkadel tööpäevadel peab abikaasa üksi lapsi vaatama."

Nelja aasta pärast loodab Šmigun-Vähi, et ta on jätkuvalt seesama inimene, kes ta on praegu, mitte ei räägi päheõpitud lauseid.

Palju tiitleid võitnud sportlane

Kristina Šmigun-Vähi on kahekordne juunioride ja ühekordne täiskasvanute maailmameister ning kahekordne olümpiavõitja.

2006. aasta taliolümpiamängudel Torinos võitis Kristina Šmigun kuldmedali nii kümne kilomeetri klassikatehnika sõidus kui ka 15 kilomeetri suusavahetusega sõidus.

Samal aastal andis Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) Šmigunile Sportstar '​i aunimetuse. Autasu üleandmise gala toimus ROK-i peakorteris Lausanne'is ning seda kandis üle telekanal Eurosport.

Pärast hooaja vahelejätmist seoses tütre sünniga teatas Kristina Šmigun-Vähi 21. septembril 2009, et kavatseb tippspordis jätkata.

2010. aasta taliolümpiamängudel võitis ta hõbemedali. 2. juulil 2010 teatas Šmigun-Vähi, et loobub tippspordist.

Aastal 2010 valiti ta Eesti aasta naissportlaseks.

2014. aasta veebruaris teatas Vene spordiportaal "Vess sport", et ühelt Eesti sportlaselt Torino olümpiamängude ajal võetud A-proov osutus positiivseks. Kuna ROK oli juba detsembris teavitanud tulemustest EOK-d ja see omakorda Šmiguni, otsustas Šmigun uudist isiklikult kinnitada, valides teadlikult teistsuguse lähenemise meediale kui seda tehti Andrus Veerpalu juhtumil. Šmiguni teatel on ta andnud vabatahtlikult valedetektori all tunnistuse, et pole elus kordagi teadlikult dopingut tarvitanud.

13. detsembril 2017 teatas ROK, et kõik Torino olümpiamängude järelproovid on puhtad.