Valimiskomisjoni meedianõunik Kristi Kirsberg ütles Delfile, et valimiskomisjon võttis mõlema osapoolega ühendust ja kuulas ära nende selgitused.

Samuti küsis komisjon otsuse tegemiseks mõlemalt osapoolelt lisadokumente, mis tõendaks nende legitiimsust nimekirja koostamisel.

Otsus võetakse vastu esmaspäeval.

Mõlemad esitatud nimekirjad olid väga lühikesed: ühes neist oli 8 ja teises 11 nime.

Erakond on juba aastaid kannatanud sisekonfliktide käes. Eelmistel valimistel said nad 0,1 protsenti häältest ehk 764 valija toetuse.

Novembri lõpus lahkas vasakpartei sisekonflikti Eesti Päevaleht, mis tõi välja, et partei venemeelne seltskond on püüdnud luua oma parteid.

Päevaleht kirjutas:

"Eestis kuulub venekeelse valija eelistus selgelt Keskerakonnale, kuid see pole kunagi takistanud mingit hulka tegelasi üritamast luua mõnd vene parteid. Hoolimata järjepidevast kehvast valimistulemusest käib nähtavasti taas väsimatu püüe võtta üle Eestimaa Ühendatud Vasakpartei keha.

Novembri alguses väljastas partei juhtkond ahastava pressiteate, et peale senise esimehe Valev Kaldi tagasiastumist üritas juhtimist üle võtta kurikuulsat MTÜ-d Vene Kool Eestis juhtinud Mstislav Russakov. Too tahtis koos paarikümne kaasmõtlejaga möödunud aasta alguses tekitada uut vene erakonda – Eestimaa Rahvaste Parteid –, kuid see katse sumbus seltskonna liitumisel Vasakparteiga.

Intriigid Vasakpartei keha juhtimise üle pole nähtavasti veel lahenenud. 16. novembril tõrjuti Russakovi pöördekatse ja erakonna ajutiseks juhiks valiti Julia Sommer. Ta kirjeldab parteis toimunut uskumatuna. „Seda on isegi raske kirjeldada, sest see tundub nii uskumatuna. Kolm erakonna juhatuse liiget teatavad järsku, et ülejäänud seitsme juhatuse liikme arvamusel pole mingit tähtsust, ja need kolm juhatuse liiget eesotsas Russakoviga püüavad ülejäänud, see on enamuses olevad, juhatuse liikmed erakonnast välja heita,” ütleb Sommer juhtunu kohta.

„Naljakas? Ma ei suuda üldse uskuda, et selline tegevus on demokraatlikus Eesti Vabariigis võimalik. Peaksid ju kehtima seadused. Ma ei taha spekuleerida, kes on selle taga. Kuid üks nimi selle seltskonna üritustelt torkab silma, see on endine KGB ohvitser Vladimir Iljaševitš,” sõnab ta."

Detsembri alguses toimus erakonna kongress, kus ametlikuks esimeheks sai Julia Sommer.