Teise peaministrikandidaadina astus Delfi tööintervjuu küsitlustulle Reformierakonna juht Kaja Kallas, kes kinnitas, et vaatamata vähenenud isiklikule populaarsusele ta teise kohaga valimistel ei lepi.

„Ma arvan, et ootused on olnud mulle ka ebamõistlikult kõrged. Ütlesin seda ka juba enne, üritades neid ootusi alla tuua.,“ ütles Kallas võrreldes möödunud kevadega allapoole nihkunud toetusnäitajaga tema peaministri ametisse saamisele. „Aga ma usun, et toetus on ikkagi väga kõrge. Ligi 20% Eesti inimestest arvab, et ma olen hea kandidaat sellele töökohale ja see pole sugugi paha,“ leidis ta.

Kallas teatas kindlameelselt, et ei tema enda ega Reformierakonna puhul ei saa rääkida, nagu oldaks juba teise kohaga leppinud. „Tulge mängige minuga lauamänge, kõik teavad, et mulle ei meeldi kaotada. Ma olen väga võitlushimuline, ma ei lepi teise kohaga!“

Samuti oli Kallas veendunud, et hetkel ei ihu keegi Reformierakonnas tema koha peale hammast ning teda ei võeta maha isegi teiseks jäämise korral. „Ma ütlen, et praegu paremat kandidaati [Reformierakonna juhi kohale] ei ole. Ja ei ole ka mulle etteheiteid. Kas Edgar Savisaar ei tulnud üsna mitu korda valimistel teiseks ja oli pikalt erakonna esimees..“ sõnas ta, kuid eitas kohe soovi Savisaarega end võrrelda.

Delfi tellitud peaministrikandidaatide omaduste uuringus ei kiirustanud Eesti inimesed märkima, et Kaja Kallas tunneks tavaliste inimeste eluolu kõige paremini. Kallas seletas seda oma juristi taustaga. „Ma arvan, et mu kuvand on olnud selline, et olen olnud advokaat ja advokaat võibolla tõesti ei ole poemüüja. Selles mõttes ma võibolla tõesti ei tea, mis elu elab poemüüja. See vastab tõele. Tähendab, et ma pole ise seda läbi elanud.“

Aga ta kiirustas lisama, et kuna suhtleb palju inimestega üle Eesti, siis on ta tavaliste inimeste muredega kursis. Ka ei teinud ta saladust, et talle täitsa mekib kõige lihtsamast lihtsam konservtoit räim tomatis. Esimesena tööintervjuul käinud sotside liider Jevgeni Ossinovskile räimed ei meeldinud.

Kaja Kallas andis teda intervjueerinud ajakirjanikele kinnistuse, et isegi peaministrina kavatseb ta igal juhul eelistada visiitidel käimiseks turistiklassi lennupileteid.

Tööintervjuust saab muuhulgas teada, milline Eesti teatrijuht on Kaja Kallasele esinemisnõu andnud, kas ta kahetseb, et Reformierakonna esinumbrite sekka ei pääsenud peale teda üldse naisi ning kas peaministri ametis plaaniks ta saada perelisa, nagu Uus Meremaa valitsusjuht.

Samuti koostab Kaja Kallas intervjuul oma konkurentide pingerea, kellega sooviks kõige rohkem koostööd teha peale valimisi ja kellega kõige vähem.

Kaja Kallast intervjueerivad LP ja Kroonika peatoimetaja Ingrid Veidenberg, Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora ja Delfi ning Eesti Päevalehe ajakirjanik Raimo Poom.