"Nagu Lumi kirjutab, nii see areng ongi. Inimese areng. Või kes iganes see meie eellane oli. Mis tahes suurusega meie inimese või poliitiku aju ka poleks, on selles paraku ka tempe, mis pärit veel sabaga olendite arenguetapist," rääkis Strandberg Delfile.

"Alati on aga põhjust tulla asjade alguse juurde ja see oli ammu-ammu. Meie eellasteks, geneetilises ja funktsionaalses mõttes, on lameuss ja käsn. Käsnalt on päritud asjajamise võrkstruktuur ja mahukus ning lameussi kiskjalik ja saaki jahtiv iseloom ning võime nii sugu teha kui seda vahetada. Kas pole tegu ka nii väga inimlike ja poliitikule sobivate omadustega?

Seega võib Strandbergi arvates leida igasuguseid analoogiaid elusloodusest ja klassifitseerida inimesi ja poliitikuid kuidas tahes. "Tuleb arvestada ka, et poliitikute ja seotud isikute hulka kuulub kindlasti ka homo injuria, kes ei ole muud kui poliitikas solvatud inimene, kes siis igal võimalusel seda tegevusvaldkonda halvustada ja kummalisena näidata püüab. Kas protestihäälte kogujana, aga aina sagedamini suhtekorraldajana ja poliitikaanalüütikuna," arutles roheline poliitik.

"Inimene on loomult aga intelligentne ja kambana iseorganiseeruv olend, kes viljakates ja toetavates tingimustes suudab üsna palju ja arukat korda saata. Seda nii kaevandustes, metsades kui parlamentides. On aeg luua paremaid ja vabamaid tingimusi ning mitte liialt keskenduda meelevaldsele rahvajaotamisele," nentis Strandberg lõpetuseks.

Suhtekorraldajana töötav IRLi ekspoliitik Ott Lumi lahterdas konverentsil "Meedia ja poliitika: ajakirjandus poliitikateatris" riigikogu liikmed järgmistesse kategooriatesse - australopiteek, osav poliitik, püstine poliitik, tark poliitik ja kaasaegne poliitik.