Keskerakonna teatel toimus Keskerakonna Tartu linna piirkonna juhatuse koosolek neljapäeval ja seal arutati eesseisvaid muudatusi Tartu linna juhtimises seoses toimunud riigikogu valimistega.

Seoses Tartu linnavolikogu esimehe Aadu Musta valituks osutumise ja tööle asumisega riigikogus, otsustati uueks volikogu esimehe kandidaadiks esitada senine Tartu abilinnapea Vladimir Šokman.

Šokmanist vabaks jääva sotsiaalvaldkonna abilinnapea kohale otsustati esitada kandidaadiks Tartu linnavolikogu liige Artjom Suvorov.

"Valijad otsustasid mind riigikogusse tööle saata ning see tingib ka muutuseid Tartu linna juhtimises," ütles Aadu Must.

"Vladimir Šokmanil on väga palju kogemusi nii linnavolikogust kui ka linnavalitsusest ning ta on kahtlemata hea kandidaat volikogu esimehe ametikohale. Artjom Suvorov on noore linnavolinikuna tõestanud oma haritust, püüdlikkust ja kohusetundlikkust ning linnavalitsus saab tema näol juurde väga tubli inimese. Soovin neile edu nende töös!"

Tartu linna juhtiva koalitsiooni moodustasid pärast 2013. aasta kohalikke valimisi Reformierakond, Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond. 

Keskerakonnale kuulub koalitsioonilepingu järgi linnavolikogu esimehe ja sotsiaalvaldkonna abilinnapea ametikoht.