Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles, et eilne aeg oli lihtsalt erakondadele välja pakutud, et kas see neile sobib. Selgus, et kõigile ei sobi ja nii pakuti nüüd uueks ajaks homme ennelõuna. Reformierakonnal endal ühtegi sisemist suuremat arutelu täna ei toimu.

SDE esimees Sven Mikser avaldas eile kahtlust, kas nad ikka lähevad nii kiirelt kokku kutsutud kohtumisele. Mikseri hinnangul on üldse kummaline, et kuigi koalitsiooniks piisab kolmest erakonnast, kutsus Reformierakond laua taha neli parteid. Mikser ütles, et nemad sellele koosolekule kindlasti tormates ei jookse. Sotsidel endil toimub kell 13 uue riigikogu fraktsiooni kogunemine Toompeal, kus ilmselt arutatakse ka seda, kas ja millal teiste partneritega konsultatsioonideks maha istutakse.

Andres Herkel Vabaerakonnast sõnas eile samuti, et Reformierakonna pakutud tempo on liiga kiire. Vabaerakonnal koguneb juhatus täna kell 18, mil räägitakse läbi erakonna positsioonid konsultatsioonidel. Herkel kinnitas täna Eesti Päevalehele, et kui Reformierakond konsultatsioonid kokku kutsub, osaleb Vabaerakond kindlasti.

IRL-il ei ole täna mingite kogude istungeid plaanitud. Erakonna juhatus kogunes eile ja otsustas, et IRL on valmis konsultatsioonidel osalema, kui Reformierakond nimetab aja, millal kõik neli erakonda kokku saavad.