Kõige karmimad kommentaarid ilmusid esimest korda "Valimisstuudios" olnud Krista Aru esinemise kohta. Öeldi, et Aru ei ajanud konkreetset juttu, rääkis loosungites ja oleks pidanud suitsunurka mõtteid koguma minema.

ERM-i ja kirjandusmuuseumi endine direktor, nüüd Eesti teadusagentuuri juhatuse liikmena töötav Vabaerakonna liige Krista Aru ütles sotsiaalmeedias ilmunud arvamusavaldusi kommenteerides Delfile, et ei ütleks ka nüüd midagi teistmoodi.

"Mina olen ju täiesti igasuguse kogemuseta poliitikas ja ma ise loodan, et ma ei muutu – et ma jään Krista Aruks, ükskõik, kas ma olen poliitik või mõnes teises ametis. Ma räägin ikka nendest asjadest, millesse ma ise usun ja mida ma tahan, et see nii oleks," lausus Aru.

Aru rääkis, et ta ei hakka arvudega manipuleerima, kuna nende puhul ei saa midagi lubada. "Kui nüüd Euroopa keskpank laseb nii palju raha juurde, siis ma ei tea ju isegi, mis sellest ostujõust saab. Miks ma hakkan ütlema, et palk peab olema 1500, kui võib-olla see ei võimalda enam tänast ostujõudugi."

"Kui need kõlasid loosungina, rahvapärasena ja rumalana, siis nii see oligi, aga vaevalt nüüd ühe päevaga või sellega, et ma kandideerin, muutuks minu põhiolemus. Ma ise loodan, et see ei muutu ka sellega, kui ma poliitikuks lähen," rääkis Aru.

Aru hinnangul ei ole suurte valupunktide rahajaotustega katmine lahendus. Ta lausus veel, et tema meelest oleks Eestis aeg rääkida põhimõttelisematest asjadest ning meie väärtused ja suhtumised peaksid paljudesse asjadesse muutuma.