Mikser ütles Delfile, et SDE alustab kõnelusi oma programmilistelt positsioonidelt. Ta sõnas, et läbirääkimistele minnakse kogu oma programmiga, et saada võimalikult suur osa sellest koalitsioonileppesse ja ellu viidud. Enne läbirääkimiste alguste ei olnud ta nõus deklaleerima, millistest programmi punktidest on SDE valmis loobuma ja millest ei taganeta. 

"Kindlasti on meil erinevate erakondadega nii programmilisi erinevusi kui ka ühtelangevusi, aga loomulikult tahame teha oma sotsiaaldemokraatlikkku asja," kõneles Mikser.

Valimistulemusi vaadates eeldas Mikser, et koalitsioon saab koosnema kolmest osapoolest.

"Kui jõutakse koalitsiooni moodustamiseni, siis kõik osapooled võtavad endale kohustuse täita leppes kokku lepitut ja loomulikult eeldab see teatavat distsipliini parlamendis ja valitsuses," vastas Mikser küsimusele, kas Vabaerakond on usaldusväärne koalitsioonipartner.

"Vabaerakonnaga on meil kindlasti mitmeid programmilisi kokkupuutepunkte," rääkis Mikser ja nimetas demokraatia edendamist, kaasamist, riigireformi ja erakondade valimiskulude piiramist. "Nendes valdkondades on meil ühisosa suurem kui kummalgi meist Reformierakonnaga."

Kõige tõenäolisemaks koalitsiooniks peetakse Reformierakonna, SDE ja Vabaerakonna oma. Vabaerakonna esindaja Artur Talvik ütles, et ilmselt peetakse neid kõige lihtsamaks partneriks.

Margus Tsahkna (IRL) arvas, et vaevalt Reform nendega üldse läbi rääkima hakkab.