„Uue erakonnana oleks meil lihtsam jääda opositsiooni ja oma erakonda üles ehitada, kuid arvestades neid ootusi, mida valija on meile pannud, me mõistagi osaleme kõnelustel ja oleme valmis rääkima kõikide osapooltega. Meil on mitmeid põhimõtteid, milleks valija on andnud meile mandaadi ja millest me ei saa taganeda. Eelkõige puudutavad need muudatusi poliitilises süsteemis, kuid olulised on ka mitmed maksupoliitilised muudatused,“ ütles Andres Herkel.

Herkeli kinnitusel on erakonna jaoks oluline uue erakonnaseadusese väljatöötamine, muudatused valimisseadustes, riigikogu töö- ja kodukorraseaduses, omavalitsuste korralduses ja rahastamises. „Erakonde riikliku rahastamise vähendamine ja demokraatlikum erakonnakorraldus on põhimõtted, millest me ei saa taganeda. Ka riigikodu töö ja kodukorraseaduses on puudusi, millega me ei tahaks leppida. Need on piirangud fraktsiooni moodustamisel, üksiksaadiku õigus sõna võtta eelnõu teisel ja kolmandal lugemisel ning muud saadiku õigusi piiravad põhimõtted,“ märkis Herkel.

Eraldi tahab erakond pöörata tähelepanu maksupoliitilistele muudatustele, mis soodustavad töökohtade loomist ja toetavad ettevõtlust. Siin on olulised küsimused sotsiaalmaksu langetamine ja tulumaksuvaba miinimumi tõus. Sama olulised on ka sotsiaalteemad ja muud valdkonnad, mille erakond tahab eraldi keskenduda.