Väike-Maarja valimisjaoskonnas käis keskpäeval agar hääletamine. Järjekord oli pikk ja nii mindi siin korduvalt ka kahekesi valimiskabiini.

Kahe valimiskabiini juures olid sabad. Paaril korral on näha ka kahekesi kabiini minekut, mida jaoskonna töötajad ei takistanud, sest rahva pealevool oli väga suur.

Teises valimisjaoskonnas Lääne-Virumaal, Kiltsi rahvamajas, oli aga vaikne. Jaoskonda on registreeritud 630 inimest. Töötajad arvasid aga isekeskis, et kui päeva lõpuks 50 inimest läbi käib, on juba hea.

Narva valimisjaoskonnas oli keskpäeval rahulik, ei olnud pikki järjekordi. Samas inimesi siiski liikus.

Kõigis Pärnus külastatud valimisjaoskondades oli komisjoni liikmete sõnul osalus keskpäevaks rekordiliselt suur. Öeldi, et on väga palju nii noori valijaid, kui ka inimesi, kes on valima tulnud esimest korda iseseisvusaja jooksul.

Välja arvatud üks ehmunud sülekoer, olid jaoskondade külastajad valdavalt rahulikud ja sõbralikud. Pärnus Ülejõe gümnaasiumis asuvas valimisjaoskonnas käis kohapeal olukorda kontrollimas ka politseipatrull.

Tõrvas kella 12 seisuga oli hääle andnud 48% valijatest, e-hääli 454, eelhääletajaid mujalt 66.

Valgamaal Hummuli vallas oli veidi enne keskpäeva 30% valijatest oma hääle andnud. 110 e-häält, 77 eelhääletajat, 22 väljaspool kodukohta hääletajat.

Lasnamäe Kuristiku gümnaasiumi valimisjaoskonnas oli väga rahulik ja vaikne.

Saaremaal käis fotograaf Lääne-Saare valla kahes valimisjaoskonnas Astes ja Nasval, Salme valla valimisjaoskonnas Salmel ja Torgu vallas, Saare maakonna väiksemas vallas.

Kõikjal olid valima tulnud inimesed rõõmsas tujus ja arvamus oli ühene, et kes siis ikka minu eest seda toimingut tegema tuleb. Salmel oli üks inimene ukse taga ootamas, enne kui valimisjaoskond avati. Tema sõnul valis ta kiirelt enne tööle minemist ära, siis saab rahulikult tööl olla. Iidel, Torgu vallas käis hommikupoole paarkümmend valijat hääletamas.

Valdur ja Anita Suurik on tulnud Rootsist Sõrve, Torgu valda elama. Täna sai valida küll vee vaid Valdur Suurik, sest temal on praeguseks Eesti kodakonsus. Oma sõnul valis tema erakonna järgi ja selles erakonnas oli tema sõnul ka üks inimene, keda ta teab ja kuna selle inimese seisukohad ja väljaütlemised on tema meele järgi, siis saigi valik tehtud.

Anatoli Volis on elanud Sõrves 30 aastat ja kõikidel valimistel oma hääle ka andnud. Tema sõnul peab ta vajalikuks oma hääl valimistel anda ja tõdeb, et temal on sellest kasu. Kalvi Vipp, samuti Sõrvest, rääkis, et europarlamendi valimistel jäi tal paraku hääletamata, sest valimispäeval dokumenti esitades selgus, et see oli aegunud. Tänaseks olid aga uued dokumendid kaasas ja kõik kulges takistusteta.

Viljandi Valimisjaoskonnas nr 4, mis asub Viljandi Paalalinna kooli hoones, oli täna kella 14 ajal üsna palju liikumist. Valimisjaoskonna esimees Terje Metsanurm ütles: "Täna läheb väga hästi, täna on väga väga palju valijaid. Üle ootuste palju. Valijaid on tunduvalt rohkem, kui eelmiste valimiste ajal."

Viljandi spordihoones asuvas jaoskonnas nr 2 ütles esimees Lii Susi, et nende jaoskonnas on inimesi käinud pidevalt ning valijate liikumisel pole siin pausi tekkinud. Aktiivsus on sarnaselt teiste jaoskondadega üllatavalt suur.

Viljandi vallas asuvas valimisjaoskonnas nr 6, mis asub Viiratsi rahvamajas, oli jaoskonna esimehe Ene Parve sõnul tänavune aktiivsus samuti suur, kuid valimisaktiivsus kella 12-se seisuga oli umbes 30%. Ootuspärane on, et vähemalt 50% selle ringkonna inimestest ikkagi tuleb valima.