Täpsemat teavet lahkujate ja väljamaksmise kohta saab anda pärast riigikogu XIII koosseisu töö alustamist ja mitme saadiku hüvitise suurus sõltub otseselt sellest, millal uus riigikogu koosseis ametisse asub, selgitas riigikogu pressiteenistus Delfile.

Kuna peaaegu aasta tagasi toimus koalitsiooni vahetusega seoses riigikogus suurem liikumine, pole mõne saadiku puhul selge, kas neil täitub enne volituste lõppemist aasta parlamendis. Kõnealused saadikud on 26. ja  27. märtsil riigikogu liikmeks saanud Barbi-Jenny Pilvre-Storgard, Etti Kagarov, Tiit Tammsaar, Siim Valmar Kiisler, Tatjana Jaanson ja Maimu Berg. Samas pääseb osa neist ilmselt asendusliikmena parlamendi uude koosseisu.

Vastavalt riigikogu liikme staatuse seadusele makstakse riigikogu liikme volituste lõppemise korral talle ühekordset hüvitist, mis on kas kuus ametipalka või kuni kolm ametipalka. Riigikogu liikme ametipalk on 3464,50 eurot.

Kui isik oli riigikogu liige alla aasta, makstakse talle hüvitisena summa, mille suuruseks on riigikogu liikme ametipalk vastavalt tema poolt riigikogu liikmena järjest töötatud ajale, kuid mitte rohkem kui Riigikogu liikme kolme kuu ametipalk kuni 10 393 eurot. Kui isik oli riigikogu liige vähemalt ühe aasta, makstakse talle hüvitisena summa, mis on võrdne riigikogu liikme kuue kuu ametipalgaga - 20 787 eurot.

Riigikogu liikme staatuse seadus § 8. sätestab, et riigikogu liikme volitused loetakse lõppenuks riigikogu järgmiste valimiste tulemuste väljakuulutamise päevast.

Kui riigikogu liige osutub valituks riigikogu järgmisse koosseisu, makstakse talle hüvitisena summa, mille suuruseks on riigikogu liikme ametipalk vastavalt riigikogu eelmise koosseisu volituste lõppemise päeva ja riigikogu uues koosseisus ametivande andmise päeva vahele jäävate päevade arvule.