1. veebruar 2015 nr 32
MEREPROMENAAD Narvast Gibraltarini, kergtee ratturitele, rulatajatele, kõndijatele, kaalulangetajatele, liikumispuhkust vajavatele kontorirottidele. Idee on aastat 2002, kuid kohalikud omavalitsused ei saanud selle tähtsusest aru. Eestist võiks projektiga alustada - tee äärde tuleks puhkemajad-teenindus ja kaubandus. Euroopas on sada miljonit inimest, kes pole elus merd näinud ega mere ääres käinud. Mingeid atraktsioone pole vaja, meri ise ongi tõmbenumber, ainult ligipääs on vaja võimaldada.

31. jaanuar 2015 nr 31
TALUPOOD igas vallas. Riik peab fooni loomisega aitama kaasa, et väiketalunikel ja ettevõtjatel oleks võimalus oma toodangut turustada. Ja iga kodanik võiks olla sedavõrd patrioot, et esimene eelistus on kohalik toodang ja alles seejärel kõik muu.

30. jaanuar 2015 nr 30
15 KOHALIKKU ENERGIATOOTJAT, igas maakonnas vähemalt üks alternatiivse energia tootmise keskus. Alustada tuleb sealt, kus seni veel midagi pole. Kõik muud projektid leiaksid arendamist ja rahastamist järgemööda. Riik peab saatma selge sõnumi, et igasugune kohalik energiatootmine on tervitatav, aga mitte kohalikke tootjaid ja innovaatoreid aastaid mõnitama.

29. jaanuar 2015 nr 29
15 LAENUÜHISTUT ehk igasse maakonda oma laenuühistu. Mõned on juba olemas. Need kodanikud, kes ise ei soovi või ei jaksa ettevõtlusega tegelda, saavad on 10 000 eurot just laenuühistutesse investeerida.

28. jaanuar 2015 nr 28
PÄÄSTEAMETNIKE teine töökoht võiks olla kehalise kasvatuse õpetaja, spordiringide juhendaja, metsavaht või matkainstruktor. Sealt tuleks teine palk ja hea füüsiline vorm ning eeskuju lastele. Pealegi on 100 korda odavam maksta huviringi juhendajale, kui vangivalvurile.

27. jaanuar 2015 nr 27
TASUTA ujulate ja saunade külastus kuni 18aastastele lastele ja noorukitele. See on kõige odavam viis noorukite kuritegevust ohjeldada, inimesi tervete ja puhastena hoida, propageerida tervislikke eluviise ja vähendada uppumissurmade arvu.

Tõe huvides olgu lisatud, et tasuta ühistransport oli minu idee sotsidele aastal 2005, mille sisustki ei suudetud aru saada enne, kui Edgar Savisaar selle 2013. aastal ära tegi ja valimisvõiduks vormistas. Paraku ilma, et ta oleks idee eest mulle ühte närust närtsinud roosigi kinkinud.

Põhiline ja kõige kaasaegsem osa ideest on aga siiani teostamata - tasuta ühistransport pidi tulema koos mobiilse positsioneerimisega, et inimene saaks minutilise täpsusega sõita just sinna, kuhu soovib.

Kodanikupalk on roheliste vana idee ja minu raamatus olemas juba aastast 2003. Vajadus elustada 4000 küla koos külavanematega ning igale külale oma teema leidmine on aga Vabaerakonna programmis!