"Olen seekord Mailisega nõus - reffid surusid Kallase tanki ja jätsid ta üksinda riigikogus läbi rääkima, kuid tegelik plaan on viia presidendivalimised hoopis valijatekogusse," kirjutas Toom Facebookis. "Seega on neil endiselt mitu kandidaati ja uudised à la "Oh, miuke kergendus!" ei vasta sisuliselt tõele," jätkas Toom.

Keskerakonna presidendikandidaat Mailis Reps ütles eile, et Reformierakond on otsustanud viia presidendivalimised valijameeste kogusse ning jätkab oma mitme kandidaadi mänguga poliitilist ummikseisu.

“Reformierakonna trikitamine presidendikampaanias on võtnud Marina Kaljuranna avaldusega uue mõõtme. Kui teised parlamendierakonnad seisavad kindlalt oma valitud või nimetatud kandidaatide taga, siis peaministriparteis on jätkuvalt kolm kassi ümber palava pudru,” ütles Reps.

“Marina Kaljuranna avaldus näitas selgelt, et Reformierakonna juhttuumik pole valmis mitte ühtegi kompromissi tegema. Siim Kallas on jäetud üksi parlamendis läbi rääkima, kuid erakond tema peale ei panusta. Selle asemel ollakse juba harjunud mõttega, et presidendivalimised lähevad valijameeste kogu kätte, kus tehakse panus valitseva erakonna võimalusele “toetada” kohalikke omavalitsusi,” ütles Reps.

Siim Kallase otsusest minna kandideerimisega lõpuni ning mitte piirduda ainult riigikoguga ütles Reps, et see näitab erakonna otsustusvõimetust. "Järelikult ei ole nad veel mitte ühtegi valikut teinud," ütles Reps Delfile.